Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er bekymret over hastverket og tidspresset

I går gikk startskuddet for nærpolitireformen

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre politidistrikt skal bli til ett. Det blir krevende. Arbeidet er i gang. 1. april 2017 skal alt være klart.

SKI: Politisjefen i det nye Øst politidistrikt, Jon Steven Hasseldal, er godt i gang med omstruktureringsprosessen. Nå har han også fått med seg regionsordføreren på laget.

Torsdag var første møte. Ikke alle hadde like stor kunnskap om hva som ble formidlet over møtebordet.

– Her var det mye begreper og ord jeg ikke skjønte så mye av. Ut fra slik det ble fremstilt i dag, virker det mer som et internt arbeid. Arbeidet med å få den lokale strukturen på plass er viktig, og jeg er opptatt av et godt politi for alle innbyggerne. Men det ble litt uforståelig for meg, sier ordfører i Oppegård kommune Thomas Sjøvold.

Les også: Politidirektøren mener Follo har satt norgesrekord

Politimester Hasseldal er fornøyd med det første møtet i gruppen.

– Det var et godt møte med flere gode innspill fra ordførerne. Både de og oss er veldig opptatt av forebygging, god etterforskning og beredskap. Vi er nødt til å endre oss. All kriminalitet endres hele tiden. Da må vi følge etter, sa Hasseldal.

Mye av arbeide som gruppen skal i gang med, har allerede Follo-kommunene vært igjennom. Nå er det de andre 31 kommunene i det nye politidistriktet som kanskje vil oppleve å få sitt lensmannskontor fjernet.

– Et lensmannskontor er ikke ensbetydende med nærpoliti. Det å finne en god balanse mellom nærhet, beredskap og forebygging er det viktigste nå, sier Hasseldal.

– Jeg jobber for at minst mulig politi skal være inne, men ute i gatene der folk er, sa politimesteren.

Les også: Politimesteren: Slå sammen politiet i Follo og Oslo

Hasseldal kunne også opplyse om at de nå er i gang med å gjøre politiets nettsider mer brukervennlig for folk flest. Dette gjøres for at færre skal være nødt til å oppsøke politistasjonen for sitt ærend.

Hasseldal er forberedt på noe motstand mot prosessen.

– En slik prosess vil alltid skape en del usikkerhet blant de ansatte og jeg forventer en del motstand, sa Hasseldal.

Lokallagsrepresentant for Follo, Jørn Solheim PF Øst, er litt bekymret for arbeidspresset i den pågående omstillingsprosessen.

– Ja, jeg er bekymret over hastverket og tidspresset. Vi burde helt klart hatt bedre tid til dette arbeidet. Det blir en krevende prosess. I tillegg er jeg usikker på om vi har nok folk til å bekle alle de ulike rollene i den nye modellen som er blitt skissert. Det er mye godt i denne reformen og jeg, som alle de andre rundt bordet har et ønske om et godt resultat, sier Solheim, som vil følge nøye med i tiden fremover.

 

Kommentarer til denne saken