SKI: Klokken 14:35 fredag ettermiddag meldte Bane Nor om full stans i trafikken ved Ski stasjon på grunn av signalfeil. Reisende måtte regne med forsinkelser og innstillinger. 

– Vi avklarer situasjonen nå. Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, opplyser de. 

Toglinjene som påvirkes er R22, L2, R21 og RE20. 

Klokken 16:19 kommer Bane Nor med følgende oppdatering: 

– Signalfeilen ved Ski stasjon er rettet. Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger.

Vy skriver følgende: 

– Ski er åpnet for togtrafikk. Togene kjører, men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift.

Tidligere fredag sa pressevakt Kaja Rynning Moen i Vy til ØB at det ble satt opp alternativ transport. 

– Det er helt stengt, så alt er innstilt mellom Oslo S og Ski. Vi har bestilt busser, men vi regner med at det kan ta opptil to timer, så vi har begynt å sende folk med taxier. Vi gjør det vi kan for å få folk hjem, sa Moen.

ØBs ansvarlige redaktør, Alexander Gjermundshaug var blant dem som satt på toget på Follobanen på vei ut mot Ski fra Oslo. Han fortalte at toget han satt på snudde og kjørte tilbake til Oslo S.

En av ØBs journalister skulle reise fra Ski stasjon og sørover. Men også hans tog sto stille på stasjonen. 

Gått i frys

Da ØB ringte Bane Nors pressevakt etter at feilen ble annonsert, kunne de ikke si så mye mer om hva problemene skyldtes eller hvor omfattende de var. Kort tid etter ringte Gunnar Børseth  tilbake med følgende beskjed: 

– Alt av signaler på Ski stasjon har gått i fyrs. Folk på stedet har begynt med feilretting, men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta. 

Men klokken 16:13 er altså trafikken igang igjen, selv om reisende må være forberedt på at det kan oppstå forsinkelser.