Gå til sidens hovedinnhold

Østfoldbanen stenges i helgen – varsler helikopterstøy i Ski

Artikkelen er over 1 år gammel

Førstkommende helg er det klart for årets første arbeidshelg på Østfoldbanen.

ØSTFOLDBANEN: Fra natt til lørdag 22. februar frem til midt på dagen søndag stenges Østfoldbanen på grunn av nye anleggsarbeider i forbindelse med byggingen av nye dobbeltspor på Follobanen og gjennom Moss. Det melder Bane NOR.

Det er strekningen mellom Oslo S og Kråkstad/Rygge som blir stengt fra ca. klokken 01.30 lørdag og frem til ca. klokken 14 på søndag.

LES OGSÅ: Flere reiser på Østfoldbanen – én endring har gitt dette toget flere passasjerer

Det settes opp buss for tog. Sjekk Vy.no for mer reisedetaljer.

Bane NOR skrives at det skal gjøres arbeid flere steder mens banen er stengt.

Helikopter ved Langhusveien

I Ski skal det monteres sporvekselvarme i dagsonen og montering av kabelkanaler inne på Ski stasjon. Dette arbeidet vil pågå døgnkontinuerlig.

Et helikopter skal montere en mast inne i anleggsområdet, like sør for tunnelportalen og like vest for Langhusveien. Dette vil skje på dagtid lørdag. Bane NOR opplyser om at bilister på Langhusveien og de nærmeste naboene vil kunne se og høre helikopteret, men det skal ikke påvirke biltrafikken på Langhusveien.

Flere arbeider

Ved Loenga og innføringen til Oslo S skal det gjøres ulike jernbanetekniske arbeider, deriblant kontroller, sporarbeid og diverse kartleggingsarbeide som forberedelse til store arbeid senere.

Det skal også bores mastefundamenter, og ved Sydhavna skal det bores i fjell.

Mellom Moss og Rygge skal det blant annet langs sporet fra Larkollveien mot Rygge monteres prismer for innmåling, i tillegg til jernbanetekniske arbeider og ulike andre oppgaver på eller ved Moss stasjon.

Det skal samtidig gjøres noen vedlikeholdsoppgaver og kontroller av tekniske anlegg.

LES OGSÅ: Vy-buss hentet passasjerer fra tog som ble stående fast etter at tre veltet på Østfoldbanen søndag – ble nektet å snu på privat gårdsplass: – Vil ikke hjelpe de som kjefter meg huden full, sier grunneieren

Kommentarer til denne saken