Ekstrem oppussing av Østlandets Blad

Ny forside: Mange har ment mye underveis, og forslagene er blitt justert, knadd og forkastet. Men i dag er ØB-staben glade for å kunne vise leserne en redesignet avis. I avishyllen skal du nå se etter Østlandets Blad – ikke bare ØB-logoen. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Ny forside: Mange har ment mye underveis, og forslagene er blitt justert, knadd og forkastet. Men i dag er ØB-staben glade for å kunne vise leserne en redesignet avis. I avishyllen skal du nå se etter Østlandets Blad – ikke bare ØB-logoen. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

Velkommen til en ny og oppusset ØB!

Til denne utgaven har vi jobbet oss gjennom en avisversjon av ekstrem oppussing. I den har det vært litt arkeologi – graving i gamle utgaver for å se hva vi kunne ta med oss videre inn i fremtiden. Vi har jazzet opp noe av det som er kjent og kjært, og prøvd å gjøre det mer moderne og tydelig. Avisdesign er dårlig når fiksfakseriet kommer i veien for innholdet.

Den viktigste endingen for oss er at vi gjeninnfører avishodet med Østlandets Blad – ikke bare ØB. Vi er Østlandets Blad. Det er her vi kommer fra, og det er det vi som ansatte bruker når vi presenter oss. Logoen – snakkeboblen med ØB – blir med oss videre. Det er et registrert varemerke, som fortsatt vil bli brukt der det passer. Men ikke lenger i toppen av avisen.

I arbeidet med avishodet har vi trålet gjennom historien vår, fra da avisen ble stiftet og het Øieren. Siden 1908 har avisen både byttet navn og utseende flere ganger, men dessverre har den ikke hatt et tydelig, klassisk avishode, som Aftenposten eller Fredriksstad Blad. I stedet har vi måttet konsentrere oss om en nærere historie, og har modernisert fonten. Flinke kolleger ved Amedias sideproduksjonssenter i Drøbak har laget en tidsriktig versjon av et avishode som ØB hadde i mange år, og som mange kan dra kjensel på.

Avisdesign og redesign er ikke verdt noe om ikke innholdet er godt og oppleves som relevant. I dag har vi lagt med et eget bilag om fotball-EM, som starter denne helgen. 24 sider proppet med informasjon om lagene, spillerne, historiene og ekspertenes vurderinger. Du får det helt gratis.

Denne helgen avgjøres folkeavstemningene om eventuell kommunesammenslåing, i Ås og Ski kommune. De siste ukene har forkjempere og motstandere av kommunereformen kjempet hardt for sitt syn. Som lokalavis har det vært viktig for oss å speile debatten og engasjementet, og å vie mye plass til både lokal debatt, og til redaksjonelt stoff. Dette er en av de viktigste sakene i Follo dette året, og det hører til lokalavisens samfunnsoppdrag å sikre en bred og balansert dekning av temaet. Det er en av grunnene til at lokalavisen er viktig. Ingen andre gjør akkurat dét. I dag tar vi tempen på hva Follo-folket mener om planene om en storkommune. Og på to debattsider lar vi det politiske engasjementet blomstre.

Denne helgen myldrer det av aktivitet i Follo, og Østlandets Blad skal gjøre sitt ytterste for å speile det som skjer. I tillegg til kommunevalget følger vi aktivitetene og konsertene under Åsmart'n, og for alle som er glade i barneidretten i Follo prøver ut noe helt nytt: Under Ski Bygg cup i fotball på Ski stadion sender vi kampene på bane 1 live på ØB.no. Med det viser vi at vi tar barneidretten på alvor. Akkurat som en god lokalavis skal.

God helg!

Martin Gray

 

Artikkeltags