Skøyteløper gikk gjennom isen på Nøklevann - reddet opp av turgåer

NØKLEVANN: Sjekk at isen er sikker før du går utpå og ha med nødvendig utstyr. Arkivfoto

NØKLEVANN: Sjekk at isen er sikker før du går utpå og ha med nødvendig utstyr. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet advarer folk mot å ferdes på islagte vann på Østlandet.

DEL

ØSTMARKA: Tirsdag formiddag var det nok en hendelse der en mann gikk gjennom isen. Denne gangen ved Nøklevann nord i Østmarka.

"Mann gikk gjennom isen, men ble berget opp på land. Sjekket av ambulansepersonell og kjørt til Oslo kommunale legevakt", twitret Oslo-politiet.

Det gikk heldigvis bra, men politiet benytter anledningen til å advare folk mot å ferdes på islagte vann.

"Viktig å vurdere istykkelsen før man legger ut på tur, samt behovet for å ha tilgang til nødvendig utstyr hvis uhellet først er ute, twitrer politiet.

Skøyteløper i 60-årene

Oslo-politiet opplyser til Nordstrands Blad at ulykken skjedde i nærheten av Kattisa.

– Det var to skøyteløpere i 60-årene som var på tur. De var i utgangspunktet godt utstyrt, men den ene mannen gikk likevel gjennom, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand.

Nødetatene iverksatte en større redningsaksjon med blant annet redningshelikopter, etter at en vitne meldte fra om det som hadde skjedd.

Vitnet fikk også hjulpet til med å få mannen opp av vannet mens de ventet på nødetatene.

Tynn is flere steder

Samme dag gikk en skøyteløper gjennom isen på Lyseren. Personen som gikk gjennom isen på Lysern hadde fullt utstyr for å bevege seg på isen, men ikke alle har det.

– Det var to voksne menn som gikk sammen, og heldigvis gikk det bra, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Follo-politiet.

Han sier at politiet alltid frykter disse meldingene, og de kommer ofte på denne tiden av året. Han oppfordrer voksne til å ta en prat med barna sine om faren ved usikker is.

– Det er viktig ikke å ta unødig risiko, og alltid sjekke med kjentmenn i forhold til tykkelsen på isen. Det kan se trygt ut ett sted, men være farlige på andre steder, uttaler Sveen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken