I dag er det Friluftslivets dag i Oppegård. Her blir det alt fra pil og bue til fluekast

SKJØT BLINK: Å skyte med pil og bue på Oppegård-speidernes post i skogen var veldig populært under Friluftslivets dag i fjor. I år få du muligheten igjen. FOTO: METTE KVITLE

SKJØT BLINK: Å skyte med pil og bue på Oppegård-speidernes post i skogen var veldig populært under Friluftslivets dag i fjor. I år få du muligheten igjen. FOTO: METTE KVITLE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I fjor traff arrangørene blink med Friluftslivet dag i Oppegård. I år spenner de buen enda høyere. Det er tross alt Friluftslivets år i år.

DEL

ØSTRE GREVERUD: I fjor traff arrangørene blink med Friluftslivet dag i Oppegård. I år spenner de buen enda høyere. Det er tross alt Friluftslivets år i år.

Aktivitetene står i kø på og rundt Østre Greverud gård førstkommende søndag. Her kan store og små prøve seg med pil og bue, skyte med luftgevær eller kaste med fiskestang sammen med Oppegård jeger- og fiskerforening, kaste line med speiderne i Oppegård, ta en ridetur rundt låven på en islandshest fra Stall Fløisbonn eller ta en svingom på tunet til trekkspilltoner av Torhild Herbjørnrud.

Natursti for store og små

Naturstien med syv poster står sentralt på programmet. Oppegård JFF, Skiforeningen Sørmarka, Oppegård turmarsj, Oppegård historielag, Kolbotn og Skimt orienteringslag, speiderne i Oppegård, Miljøagentene og Naturvernforbundet presenterer seg selv og noen av aktivitetene sine.

På hver post er det enten spørsmål eller enkle oppgaver som skal løses. De som har flest riktig svar, er med i trekningen av en vandrefat fra Oppegård kommune. Det blir også delt ut en rekke gavepremier til dem som deltar på Friluftslivets dag i Oppegård denne søndagen.

Fellesmarkering av Friluftslivets år 2015

– Friluftslivets år 2015 er en nasjonal markering av norsk friluftsliv. I Oppegård har vi valgt å legge friluftsorganisasjonenes fellesmarkering av Friluftslivets år til den tradisjonsrike Friluftslivets dag, opplyser Anne Marit Færden i Kolbotn & Skimt orienteringslag.

O-laget er en av 18 lag og foreninger som sammen med Oppegård kommune står bak arrangementet som har Østre Greverud som start og mål. To av organisasjonene er nye av året. Det er Friskliv Oppegård og Friluftsforeningen, som stiller opp med stand på tunet for å fortelle om seg selv.

Artikkeltags