I kveld kan du høre Even Saugstads historier om mystikk og overtro i Oslomarka

SKUMMELT OG SPENNENDE: I kveld klokken 19.00 på Sandbakken kan du høre Even Saugstad fortelle om noen av historiene i den nye boka «Mystikk og overtro i Oslomarka. FOTO: CHRISTIAN OLSEN

SKUMMELT OG SPENNENDE: I kveld klokken 19.00 på Sandbakken kan du høre Even Saugstad fortelle om noen av historiene i den nye boka «Mystikk og overtro i Oslomarka. FOTO: CHRISTIAN OLSEN Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den tidigere Sandbakken-verten Even Saugstad er på hjemmebane når han lanserer sin nye bok «Mystikk og overtro i Oslomarka» onsdag kveld.

DEL

ØSTMARKA: Sandbakken passer bra, for det var der Even Saugstad fikk ideen til boka.

– Da Irene og jeg hadde «mystikk og overtro-kveld» på Sandbakken fredag den 13. ikke lenge etter at vi overtok på Sandbakken, begynte jeg å samle på disse historiene. Jeg tenkte at kanskje kommer det 20–30 stykker, så fyrer vi i peisen og det blir intimt. Så kom det hundre! Det viser hvor populært det var. Etter den første gangen tenkte jeg at da hadde vi brukt opp dette temaet. Men da det nærmet seg fredag den 13. igjen, spurte folk om vi ikke skulle ha ny kveld, forteller Even Saugstad.

Så ble han spurt om å holde foredrag om mystikk og overtro andre steder, og slik utvidet han samlinger av historier til også å favne hele Oslomarka.

Favoritthistorien er likevel fra Østmarka, fra kjente trakter for dem som har vært på Vangen og spist kanelsnurrer.

– Det er den som handler om et likfølge som er på vei til Vangen. Frank på Vangen forteller at de ofte leser den for unger som er på leirskole. En mann som er på tur i marka, får se et følge av gjenferder på vei til Vangen. Det er et likfølge av bare døde, uten spor verken av sleden med kisten eller folkene som følger den, sier Even og grøsser ved tanken. For det er ingen tvil: Vedkommende som har fortalt denne historien, er overbevist om hva han har sett.

– Hvordan blir det å komme tilbake til Sandbakken?

– Det er alltid koselig å komme tilbake til Sandbakken. Det dukker alltid opp noen stamgjester som synes det er hyggelig å se oss igjen, og det er tydelig at det nye vertskapet Gunn og Seb trives på Sandbakken. Godt å se at de liker seg på verdens beste markastua, erklærer Even Saugstad.

Dørene på Sandbakken åpner klokken 17.30. Da serveres også Gunns lammegryte. Foredraget om «Mystikk og overtro i Oslomarka begynner klokken 19.00.

LES OGSÅ: Fredag 13. er ikke tilfeldig valgt for lansering av ny Markabok

LES OGSÅ: Absolutt siste helg for herr og fru Sandbakken

Artikkeltags