På besøk i Moldova

Av

Tre soroptimister fra Follo, Camilla M.Haslund Wik, Katrine Haug Ydse og Ingjerd Juel Ingeborgrud deltok på Norgesunionen av Soroptimisters tur til Moldova fra 10. til 14. oktober.

DEL

FOLLO/MOLDOVA: Norske soroptimister har i flere år arbeidet i Moldova. Norgesunionen av Soroptimister arbeider med utdannelsesprosjekt for å hjelpe sårbare ungdommer i Moldova. Nåværende prosjekt heter Educating Youth for the Future. Norske klubber har etablert fem Soroptimistklubber i landet.

Follo og Rygge Soroptimistklubber etablerte i 2013 Nisporeni Soroptimistklubb i Moldova. Moldova er et av Europas fattigste land og Soroptimistene arbeider der for å bedre kvinner og barns kår. De fire siste årene har Follo og Rygge Soroptimistklubber arrangert sommerskole for barn/ungdom i Nisporeni.

16 soroptimister har nettopp kommet hjem fra en interessant, lærerik og hyggelig tur til Moldova. Det var et tettpakket og variert program: Byvandring i hovedstaden Chisinau, besøk i et prosjekt i regi av Chisinau for eldre kvinner, besøk Stefan Voda Soroptimistklubb og barnehjemmet de støtter, møte med ungdommer Norgesunionen finansierer utdanningen for, deltagelse på landsmøte i Moldova hvor vi møtte representanter fra alle fem klubbene, besøk i den svenske ambassaden i Moldova, besøk i operaen i Chisinau hvor vi opplevde Madam Butterfly og besøk på markedet i regi av hovedstadens by-jubileum.

Artikkeltags