SKI: Den siste tiden har Ski kommune fått mye kritikk for manglende parkeringsplasser i Ski sentrum. Ordføreren har også fått henvendelser, men hun føler det kan være mye klaging, og kanskje lite konkret å ta tak i.

Nå ber hun innbyggerne om å komme med innspill om hva som er det største problemet.

– Er det for få «blå» parkeringsplasser. På nedre torg er det fem handikapplasser. Er det behov for flere av disse, må vi se på det. Folk som har friske bein må kunne tåle å gå litt lenger, mener hun.

Det er mange legekontorer og behandlingssentre i sentrum av Ski. På torget er det 75 parkeringsplasser. Fem av disse er forbeholdt bevegelseshemmede.

– Det er ofte fullt på disse plassene. Hvis det er det som er problemet, må vi i kommunen se om vi må gjøre om noen av de andre plassene til handikapplasser, sier Moflag.

Det er også noen parkeringsplasser i Torgveien. Et par av disse plassene er forbeholdt bevegelseshemmede. Ved Åsenveien 1 er det 70 parkeringsplasser, og det er også 63 parkeringsplasser i Idrettsveien 14 til 18. Her er det også handikapplasser.

– Ellers er det nok av parkeringsplasser i parkeringshusene til senteret og andre steder i Ski. Alle trenger ikke ha to meter til butikken, mener hun.