Gå til sidens hovedinnhold

Parkeringsavgift ved idrettsanlegg en dårlig ide

Jeg viser til innlegg 26. oktober av Hans Martin Enger om parkeringsavgiften.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nordre Follo kommune vurderer å innføre parkeringsavgift ved bl.a. idrettsparken i Ski. Dette vil ramme alle som må kjøre barn på fritidsaktiviteter i Idrettsparken. Formålet med parkeringsavgiften syntes jf. Enger i MDG, å være at bilistene skal dekke en større del av kommunes driftsutgifter.

Ikke en gang Enger klarer å svare nei på sitt eget spørsmål om ikke bilistene allerede betaler nok. En bil i Norge koster dobbelt så mye som i Tyskland. En av verdens dyreste literpris på bensin gjør at en liter bensin koster dobbelt så mye i Norge enn hva som er gjennomsnittet i verden. Bilister rundt Oslo betaler allerede en stor del av kollektivsatsingen i hele Oslo-området, samt for veiutbygging over hele landet gjennom bompenger og årsavgift. Nå skal også bilistene være med å dekke Nordre Follo kommunes driftsutgifter. Når er egentlig nok nok?

Hvilke alternativer fins det til å kjøre bil til idrettsparken?

De fleste i Ski bor på Hebekk/Finstad langt fra idrettsparken. Dersom kollektivtrafikken er i rute bruker man ca. 30 minutter hver vei, altså 1 time på å komme seg til/fra idrettsparken. Med bil tar det 15 min. Jeg tror ingen som i dag kjører bil til idrettsparken vil velge å kjøre kollektivt. Parkeringsavgiften blir sånn sett å betrakte som en ren koppskatt, dvs. en ren skatteøkning. Dermed øker prisen på barnas fritidsaktiviteter med samme beløp som parkeringsavgiften.

Nordre Follo kommune ønsker å bli den beste kommunen å vokse opp i. Kommunen når ikke dette målet ved å gjøre det dyrere og vanskeligere for barn å være med på fritidsaktiviteter. Engers respons til dette syntes å være: "Liker du ikke premissene kan du jo bare flytte". Akkurat som at det er så enkelt. Jeg håper politikerne lar være å innføre parkeringsavgift rundt idrettsanleggene i kommunen. Det vil være til det beste for kommunens innbyggere.

Kommentarer til denne saken