Legger ut nye timer til bestilling av pass ved Follo politistasjon

FØLG MED: Om det ser fullt ut i dag, kan det bli lagt ut flere ledige timer senere dersom Seksjon for sivil og forvaltning ser at de klarer å åpne en skranke til, forklarer seksjonsleder Rikke Hallgren. FOTO: OLE KR. TRANA

FØLG MED: Om det ser fullt ut i dag, kan det bli lagt ut flere ledige timer senere dersom Seksjon for sivil og forvaltning ser at de klarer å åpne en skranke til, forklarer seksjonsleder Rikke Hallgren. FOTO: OLE KR. TRANA

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Skal du ha nytt pass, er det fullt på Follo politistasjon i Ski de tre neste ukene. Men det legges stadig ut ledige timer.

DEL

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

SKI: – Ja, vi er fullbooket cirka tre uker fremover, men det legges fortløpende ut nye timer. Hvis man sjekker den ene dagen, kan det være fullt. Sjekker man på nytt to dager senere, kan det komme opp ledige timer. Så det kan være lurt å gå inn og sjekke med jevne mellomrom, sier Rikke Hallgren, leder for sivil- og forvaltningsseksjonen ved Follo politistasjon.

Ved politistasjonen i Ski nytter det ikke å komme uanmeldt skal du ha nytt pass. Her har de kuttet ut drop-in og tar bare imot dem som har bestilt time på forhånd. Det er for å unngå lange køer og timer med venting. Har du time, blir du betjent når du skal. Det gjør det forutsigbart både for publikum og personalet på politistasjonen.

Les også: Ny ordning kutter kø og ventetid for å få pass

Samtidig følger med på timelistene. I disse dager er det veldig mange som er ute etter nytt pass. Når noen dager blir fullbooket, prøver sivil- og forvaltningsseksjonen å åpne enda en skranke for passbestilling. Dermed dukker det opp flere ledige timer i kalenderen.

Fredag 6. mai, dagen etter Kristi himmelfartsdag, er en såkalt inneklemt fridag som mange gjerne bruker til å ta en tur til politistasjon for å få nytt pass. Akkurat nå er det ingen ledige timer denne dagen. Men følger du med på oversikten, kan det hende det blir lagt ut ledige timer om ikke lenge.

Husk å sjekke passet før du drar!

– Det er viktig at man går inn og sjekker både sitt eget pass og pass til barn, slik at man ikke får en negativ overraskelse den dagen man skal dra, understreker Hallgren.

Til foreldre som skal ha pass til barna sine, har hun ett godt råd:

– Gå inn på politiet.no og sjekk hva det er som kreves av papirer og fullmakter. Det skjer dessverre altfor ofte at en av foreldrene kommer hit for å få pass til barnet, og så er det noe som mangler. Kanskje har man tatt seg fri fra skole og jobb, og det er jo veldig kjedelig.

Les også: Nå er det ventetid på pass

Du kan også reise til Askim eller Vansjø

For innbyggerne i Follo er det naturlig å dra til Ski for å få pass. Men på samme måte som det er fritt sykehusvalg, er det fritt hvor man vil dra for å få nytt pass.

– Det kan være lurt å sjekke litt rundt. Hvis det er fullt ett sted, kan det være ledig et annet. Det er ikke langt å dra, verken til Askim eller til Vansjø lensmannskontor i Råde, som ligger rett ved E6 og hvor det er lett å parkere, påpeker Hallgren.

Vansjø lensmannskontor ligger rett ved der Smart Club holdt til i Råde, der det i dag er asylmottak.

 

Artikkeltags