Knuste verdensrekorden

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Toppfarten var over 230 kilometer i timen. – Dette hadde jeg ikke trodd vi skulle få til i dag, innrømmet en jublende Lundefaret.

DEL

Sandefjord: Det var nok heller ikke mange av de oppmøtt på Torp lufthavn, som hadde trodd Pekka Lundefaret skulle lykkes med å sette verdensrekord. Spesielt ettersom forsøk på forsøk mislyktes, utover formiddagen.

Foreløpige tall viser at gjennomsnittshastigheten 212 km/t den ene veien, og 217 km/t den andre veien. Det gir en snittfart på 214,5 km/t

Dermed lyktes verdensrekordforsøket med gressklipper til slutt, etter flere timer med litt tekniske problemer, utfordringer med været, og å få tid til et rekordforsøk mellom alle fly som skulle lette og lande.

– Jeg var oppe i 227 eller 233 km/t på det meste.

Bursdagsgave

Pekka var også veldig fornøyd med datoen rekorden ble satt. Det var nemlig bursdagen til faren.

– Nå blir det bursdagsfeiring. Jeg regner med at pappa gjemte seg under bordet hjemme, under kjøringen, men at han nå står jublende oppå bordet, smilte en strålende fornøyd verdensrekordholder.

Målet var å få gressklipperen med 408 hestekrefter, som har kostet 1,5 millioner kroner, til å slå den gamle verdensrekorden hvor snitthastighet var på 187,6 km/t.

Lundefaret retter en stor takk til alle på Torp for at de fikk lov til å gjøre verdensrekordforsøket, og alle som har stått på for å stille med penger og få bygget gressklipperen, blant annet Pål Virik Nilsen i Viking.

Galskap

Tidligere på dagen:

– Vi hadde 216 km/t på det høyeste i en test nå, men vi må litt høyere for å få til det gjennomsnittet vi skal ha. Det tar for lang tid å akselerere i starten. Vi har 500 meter på å komme opp i hastighet, og da har jeg ikke mer enn 160 km/t, sa Pekka Lundefaret etter å ha kjørt to tester torsdag.

Han trodde han måtte ha en topphastighet på 220–230 km/t for å klare rekorden med gressklipperen.

– Det er egentlig galskap. Det er litt småguffent å treffe vann, men Torp gjør en kjempeinnsats med å få bort vannet. Men jeg kjenner at jeg lever, sier rallyføreren i det han triller ut på rullebanen i ert nytt verdensrekordforsøk med gressklipperen, og legger til:

– Jeg skulle gjerne hatt et varmeapparat, ler Pekka Lundefaret.

Verdensrekorden tinte ham raskt opp igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken