Rydd opp i rotet dere har stelt i stand

Oslo  20130801.
Illustrasjon. Penger. Sedler.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Oslo 20130801. Illustrasjon. Penger. Sedler. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Marit Bjørlos debattinnlegg i ØB den 31. juli var både rett og gal. Det er helt riktig, som hun sier, at «veterangruppa har jobbet for å få rettet opp i dette». Altså at pensjonistene har gått ned i kjøpekraft. Vi har jobbet for at underreguleringen skulle fjernes og at pensjonsordningen ble reversert til å bli slik den var før reformen i 2011.

Nemlig at oppgjøret til pensjonistene skal være tilsvarende som for lønnsmottagerne. Veterangruppa har aldri jobbet for noe alternativ. Vi fikk imidlertid aldri noen reaksjon på vårt initiativ. I stedet kom det et forslag til en variant av den eksisterende dårlige og uakseptable ordningen. Denne kommer til gi pensjonistene enda mindre i pensjon enn nå. Hvis ikke den nye varianten kommer til å bli enda dårligere for pensjonistene er det fordi Arbeiderpartiets løfte om høyere sysselsetting og høyere vekst ikke blir noe av når Arbeiderpartiet tar over regjeringen.

Hvem foreldet Bjørlo?

Hvem som har forledet Bjørlo til å påstå at underreguleringen har utviklet seg utilsiktet vet ikke jeg, men det er uansett toppen av sludder. Jens Stoltenberg konstruerte, helt tilsiktet, å underregulere pensjonistenes pensjonsoppgjør for å spare staten for utgifter. Som om det ikke er galt nok å forsøke å glatte over denne tilsiktede stjelingen fra pensjonistenes pensjon, presterer Marit Bjørlo å hevde at nå er veteranene stolte over at Arbeiderpartiet fremmer et enda dårlige underregulerings-forslag.

Rydd opp i rotet

Det er 909.000 alderspensjonister som er omfattet av pensjonen i folketrygden. Arbeiderpartiet står for: «Alle skal gjøre sin plikt og kunne kreve sin rett». Alle de nevnte 909.000 pensjonister har gjort sin plikt. Nå krever de sin rett! De skal ha sin rettmessig opptjente pensjon uavkortet. Nå er det dagens politikere som må gjøre deres plikt, nemlig å rydde opp i det rotet dere har stelt i stand. Gjør dere ikke det, har dere ingen rett til noen gang å kreve pensjon til dere selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken