Pensjonistpartiet kritiserer SU-lederens forslag om å avskaffe honnørkortet

REAGERER: Ola Øygard i Pensjonistpartiet.

REAGERER: Ola Øygard i Pensjonistpartiet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi har betalt skatt og jobbet et helt liv, sier Ola Øygard.

DEL

FOLLO: – Jeg reagerer fordi disse fordelene er noe vi har betalt skatt og jobbet for i et helt liv, sier Ola Øygard (Pensjonistpartiet) til Østlandets Blad.

Saken han sikter til er SU-leder Nicholas Wilkinsons utspill før helgen om at honnørkortet på kollektivtransport bør fjernes. Pengene bør gå til et billig, nasjonalt månedskort for ungdom, mener Wilkinson.

– Vi må lære en hel generasjon at det er best og billigst å reise grønt, sa han til ØB fredag.

Øygard peker på honnørkortet som noe kjært for alderspensjonistene. Han har bare snakket med én annen pensjonist om saken, som heller ikke var veldig positiv til forslaget.

Han sitter i kommunestyret i Ski, i tillegg til å være sekretær i fylkesstyret i partiet.

Forståelse

Øygard skjønner hvorfor Wilkinson kom med forslaget, men mener det blir for dumt å skjære alle over samme kam. I 2015 var det 143 394 minstepensjonister i Norge, viser tall fraNAV.

– Jeg har en viss forståelse for at ungdom som ikke har god råd ønsker en slik ordning, men det finnes også flere pensjonister med dårlig råd, fastholder Øygard.

Les mer om kollektivtransport:

Han liker heller ikke at generasjoner settes opp mot hverandre. Det gjorde heller ikke Pensjonistforbundet, da de uttalte seg i forbindelse med den opprinnelige saken på fredag.

– Vi er ikke veldig glade for at man setter generasjoner opp mot hverandre. Akkurat som at det finnes pensjonister som har bedre råd enn andre pensjonister, finnes det også unge som har bedre råd enn andre unge, sa kommunikasjonssjef Kristin Ruud i Pensjonistforbundet til Østlandets Blad.

– Øygard, hva ville konsekvensene blitt for pensjonistene om forslaget hadde blitt innført?

– Det er vanskelig å si, men det er klart at det er mange i dag som nyter godt av ordningen, svarer han.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken