Tre Venstrepolitikere med lokal tilhørighet, går knallhardt ut mot Aps kommende jernbanepolitikk. Solveig Schytz, Olav Fjeld Kraugerud og Nesanet Hailemariam, går så høyt opp på banen at det blir flerfoldige baklengsmål. Argumentene er så enkle at man kan lure på hvem som har skrevet det hele.

Les også

Lurt av Arbeiderpartiet

Etter regjeringsskiftet i 2021 har ulike driftsmodeller blitt vurdert om togtrafikken på Østlandet. Hvilke(t) selskap(er) skal drifte jernbanepakke 4 og 5, nå Øst 1 og Øst 2. Det har landet på at Vy skal drifte begge. Veldig klart begrunnet av Direktoratet på grunn av stordriftsfordeler. Dette har ført til sterke reaksjoner fra Venstre. « Best mulig togtilbud for de reisende var aldri viktig for Arbeiderpartiet. Det viktigste var å styrke det statlig eide Vy og legge ned det statlig eide Flytoget».

Det er nesten som man må gispe etter luft eller trekke på smilebåndet av en slik påstand. Arbeiderpartiet gikk til valg på nettopp å stoppe mer oppdeling av jernbanetrafikken. Dette var en stor sak i valgkampen. Og så har Ap vært så frekke at de gjør det de har lovet! Slå den påstanden! Ap har til og med lurt velgerne! Det har blitt skrevet mangt om jernbanen i lengre tid nå, men Venstre tar kaka. Flytoget skal inn på et nedlagt sidespor tror Venstre. Flytogets plass er for tiden uavklart.

Noe av det som har blitt lagt frem tidligere fra Direktoratet, har vært at Flytoget kunne drifte Øst 2. Da hadde vi på Østlandet hatt Vy, Bytoget og Flytoget. To statlig eide selskaper hadde blitt til tre statlige selskaper. Altså stikk i strid med det som var blitt lovet før valget. Dette aksepterer ikke Venstre, fordi Flytoget er Venstres favorittselskap. Alt er bra med Flytoget, så hvorfor ikke la de få alt? Nesten uten forsinkelser! (94 % i rute). Det virker som om at resonnementet er slik.

Det er ikke rart at Flytoget har blitt populært. Ingen statlige selskaper har fått slike fantastiske rammebetingelser som Flytoget. De reisende har sannsynligvis verdens beste reisegarantiordning. Reisende vest for Oslo har meget god plass og de slipper å reise sammen med slitne pendlere. Dessuten et prioritert tog i togfremføringen fra togledersentralen. Selvsagt blir dette som å reise på 1.klasse hver gang. Hvem liker ikke det når man skal ut på flyreise?

Det er dette med stordriftsfordeler partiene som vedtok Jernbanereformen i 2015, overhodet ikke bryr seg om fordelene med. Eller ikke forstår sammenhengen med dette. Det å alltid ha tilgjengelig materiell i reserve når noe faller ut. Samt å ha all teknisk kompetanse samlet. Det er det som gjør at trafikken kan fungere i hverdagen.

Ved neste korsvei skal Venstre kjempe for et bedre togtilbud. Da kan de starte med å omgjøre noe av det de selv har gått inn for i Jernbanereformen for eks. Og det holder ikke med påstandene om at det hadde vært best at det lille togselskapet Flytoget skulle sluke det 10 ganger større Vy på grunn av deres unike kompetanse på området. Tomt tomt prat.

Arvid Herland, pensjonert lokfører, medlem av Nordre Follo Ap.