Gå til sidens hovedinnhold

Ny pinsefest på Oscarsborg

Artikkelen er over 5 år gammel

Den norske kirke i Follo drar til sjøs 2. pinsedag i år også.

DRØBAK: Årets arrangement er dermed det 11. i rekken.

Pinsefesten starter mandag 16. mai klokken 12.00. I år er det gudstjeneste med pinsespillet «Kom og forny din jord!» av Hans Arne Akerø, som også er dagens predikant. Den familievennlige gudstjenesten foregår i borggården. Etterpå er det tid for mat, være sammen og delta i ulike aktiviteter. Hva med Mummitroll-utstillingen på Oscarsborg, eller tunnelsafari med Heimevernet? Spisestedene på øya er åpne, festningsmuseet likeså.

Det er verdt å merke seg at det bare går ferge fra Sundbrygga i år, 09.50, 10.20, 10.50, 11.20 og ekstra avganger ved behov. Det er IKKE avganger fra Sjøtorget i år.

– I år er første gang vi har engasjert en danseinstruktør som regisserer en dans til gudstjenesten. Det har vi store forventninger til, sier prost Hege Fagermoen i Søndre Follo. Fire kantorer er på plass, og dette er en godt innarbeidet tradisjon.

– 2. pinsedag har vært en vanskelig dag å få folk til å komme til noe kirkelig. Man hadde vel noen små gudstjenester rundt om, før noen kom på at det kunne være klokt å samle folk og dra til et såpass artig sted som Oscarsborg. Det har gjort at vi har vært mange flere på den dagen enn vi hadde vært hvis hver enkelt menighet skulle vært samlet hver for seg. Og så er det ikke så ofte prostiene får samarbeidet så mye som vi gjør med denne dagen. Det er fint for oss som er på hver våre teiger vanligvis å jobbe sammen om dette, sier prost Sven Holmsen i Nordre Follo.

Kommentarer til denne saken