Illsinte partier i opposisjon: – Høyre legger seg langflate for utbygger

SINT: – Det verste er at det kan virke som at en privat utbygger sitter med to fingre inn i utvalget, sier Christian Braarud (Ap).

SINT: – Det verste er at det kan virke som at en privat utbygger sitter med to fingre inn i utvalget, sier Christian Braarud (Ap). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ap og Venstre forbannet over oppførselen i planutvalget i Ski.

DEL

SKI: Det var i Plan- og byggesaksutvalget sist tirsdag at begeret rant over for Christian Braarud (Ap).

Utvalgsleder Helge Bunæs (H) startet med å lese fra et nytt forslag til reguleringen av Ski Øst. Han la ikke skjul på at det er utformet av utbyggeren Anders Såheim. Dette dokumentet ble kun forelagt posisjonen i utvalget, bare få timer før møtet ble satt.

Bunæs avbrøt møtet

Etter at det fra administrasjonen ble påpekt at en ekstra bro over veien, noe som er nytt fra utbygger, ville føre til innsigelser, valgte Bunæs å bryte møtet for en kort stund.

Utvalgslederen gikk frem til Såheim og spurte om det var greit for ham at setningen med den nye broen ble fjernet fra dokumentet. Han fikk klarsignal til dette. Så var møtet i gang igjen.

LES OGSÅ: Frp inn som megler i planen for Ski Øst 

– Jeg reagerer på flere ting, men det verste er at det kan virke som at en privat utbygger sitter med to fingre inn i utvalget. Det er ikke bra. Jeg blir både forbannet og skuffet, sier Braarud.

I tillegg reagerer Aps representant på at det kun var posisjonen i utvalget som på forhånd fikk forelagt de nye endringene.

Både Venstre og Ap reagerer

– Jeg mener det er bedre med dialog over bordet for å finne gode løsninger for våre innbyggere, mens det virker som posisjonen lar seg diktere av private aktører, sier en sint Braarud.

Det er flere enn Braarud som reagerer på denne seansen. Også Venstres Svein Kamfjord, som var tilhører til debatten, har synspunkter på utvalgslederens fremgangsmåte.

– Jeg synes det er problematisk at endringer i en så stor og viktig sak bare blir kastet over bordet i et møte. Her legger posisjonen seg langflat for utbygger, sier Kamfjord.

Uenighet om Aps rolle

Helge Bunæs kan forstå noe av kritikken som nå har dukket opp, men avviser samtidig at private utbyggere dikterer deres politikk.

– Jeg ser at fremgangsmåten var uheldig, men jeg så ingen annen løsning der og da. Det viktigste er å finne løsninger som gjør at prosessene går videre. For å si det slik, det hadde vært verre om vi på denne måten hadde lagt noe inn i planene. Nå tok vi faktisk en setning ut av dette notatet, sier Bunæs, som innrømmer at det kunne vært løst mer smidig.

LES OGSÅ: Reagerer kraftig på Høyre-utspill 

Samtidig kommer Bunæs med en bredside til det han mener er fallitt av Ap.

– At Ap nå snur burde vært toppsak i ØB i flere dager fremover. Ski Ap var pådriveren for at Ski Øst skulle omreguleres allerede i 1995. At reguleringen for samme område nå blir avvist er rett og slett dårlig oppførsel. Jeg er sikker på at Arbeiderpartiet sentralt ville laget leven om dette hadde lekket ut, sier Bunæs.

– Vi har ikke snudd i denne saken. Ap har alltid ment at dyrket mark skal vernes og jeg synes det er utidig av en Høyre representant å spekulere i hva Ap sentralt måtte mene. Slike uttalelser kommer for å sverte Ap, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet, Amund Kjernli.

Artikkeltags