Har gått over ni mil og pusher level 25 i Pokémon GO

Pokémon-feberen har på ingen måte sunket i Follo. Overalt møter du andre trenere på virtuell dyrejakt. Nå blir også helsegevinstene tydlige. Silje Schrøder og Per Christian Thomsen går 20.000 skritt om dagen.

Pokémon-feberen har på ingen måte sunket i Follo. Overalt møter du andre trenere på virtuell dyrejakt. Nå blir også helsegevinstene tydlige. Silje Schrøder og Per Christian Thomsen går 20.000 skritt om dagen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SKI: Silje Schrøder (21) og samboeren  Per Christian Thomsen (31) vandrer Follo rundt og spiller Pokémon GO. Siden lanseringen i USA tre dager før norgeslanseringen, har de tilbakelagt ni mil.

- Målet er å gå mye, og det blir mellom en mil eller to hver dag. Det er jo som digital orientering, forteller Silje.

Samboerparet jobber på Expert i Ski. Alle kollegaene der bortsett fra èn spiller. I løpet av en arbeidsdag går de rundt 7000 skritt. Nå har paret ferie og kan spille så mye de vil. Da viser skritt-telleren gjerne 20.000 når dagen er over.

Litt solbrent, men sover bedre

De to har vokst opp med Pokémon, men ser tydelig at dette fenger flere enn deres generasjon.

- Alle har et forhold til Pokémon. I dette spillet er det lett å aktivisere seg og det blir et moro-element i gåturen. Derfor er det nok lett å bli bitt av spiller, mener Per Christian.

Etter en uke med vandring, merker de forskjell i kropp og sjel.

- Vi er ikke så slitne i beina lenger. Jeg har blitt litt solbrent, men sover mye bedre. Ingen tvil om at all aktiviteten gir mer energi, sier Silje.

Lærer noe hele tiden

Det er foreløpig ikke lett å hente ut ekstakt antall nedlastninger av spillet, men i app-store har det for lengst passert 10 millioner nedlastninger. Samboer-paret er rene poké-proffer i forhold til undertegnede og de kommer gjerne med råd til oss noviser. Det finnes nemlig ingen brukermanualer til spillet.

- Alt er selvlært, men vi har spilt Pokémon på Nintendo og drar fordel av det. Bli medlem av Facebook-grupper, spør etter og del info på nettet, eller prat med noen som kan vise deg jakten og de ulike løsningene, råder Per Christian.

- En god måte å strukturere fangsten på, er å bruke dagen til å fange Pokémons, for så å bytte bort og utvikle de du vil ha når du har kommet hjem. Da får du mer experience, altså erfaring i selve spillet, legger Silje til.

Pass på hvor du går

Selv har de ikke funnet Pokémons på veldig rare steder, men tipser om at det er høy aktivitet i Drøbak og Ås. I Ski er det pokéstops og gym ved Ski gamle kirke og Kontra, men vær oppmerksom på at du finner ulike Pokémons til ulike tider på døgnet.

- På vei hjem fra Oslo fant jeg en på siden av toget, i fart. Og vi har funnet et spøkelse ved kirken klokka ett om natten, forteller de to.

De anbefaler at man er to og at foreldre går sammen med de minste. Det kan oppstå farlige situasjoner når man er helt fortapt i en annen verden.

- Vi så to unge gutter som gikk rett ut i veien på rødt lys. En sjåfør tutet vel og lenge på dem. Derfor kan det være fint å passe litt på hverandre når man er på jakt, sier Silje.

Selger strøm "to go"

Det er ikke bare nedlastninger av spillet og antall skritt som når nye høyder denne sommeren. Når du jakter på Pokémon-dyr, tømmes batteriet relativt raskt. Elektro-butikkene i Ski selger ladere i bøtter og spann. Clas Ohlson er tomme. På Expert kommer barn inn i butikken, ville i blikket og lurer på om laderen er full for de har ikke tid til å vente på ny strømforsyning.

- På mandag solgte vi 12 nødladere før klokka ett, forteller Per Christian.

Politiet har også fått dilla

Man kan finne Pokémons overalt i Follo. Et sted er Madrassbutikken på Langhus stasjon. Et annet er Elkjøp i Ski. Og langs veien.

Til og med politiet i Follo har fått dilla på jakten etter Pikachu og Squirtle. Selv om de spiller Pokémon GO selv, må de også stoppe andre trenere som blir litt for ivrige i sankingen av virtuelle dyr.

Onsdag la politiet i Follo ut denne meldingen på sin Facebook-side:

Den siste uka har vi faktisk måtte stanse flere bilførere ute på pokèmonjakt som har glemt at de faktisk kjører bil. Politiet andre steder i landet har allerede gitt forelegg for kjøring feil vei i enveiskjørt gate, samt hentet ned to ungdommer som klatret på taket til et sykehjem. Hos oss i Follo har det hittil heldigvis ikke ført til noe annet enn litt merkelig kjøring. Fang gjerne så mange pokèmon som mulig, men respekter privatlivet, følg med hvor du går, kjør forsiktig og vær varsom i områder hvor slikt kanskje ikke hører hjemme. Lykke til på jakt!

 

Artikkeltags