Gå til sidens hovedinnhold

Disse sakene ble mest lest i 2016

Et grovt brudd på tilliten mellom butikk og forbruker ble den mest leste artikkelen på ØB.no i 2016.

Artikkelen er over 4 år gammel

FOLLO: Aldri har så mange lesere vært innom ØB.no som i 2016. I denne listen vil du se hvilke åpne artikler som ble mest lest i 2016.

Her kan se hvilke av våre gode abonnementssaker som ble mest lest, mens vi her tar for oss de viktige hendelsene som faller utenfor topplistene.

1. Leverte bilen til Foliering4You i Ski, fikk tilbake bilen som vrak - 95.273 visninger

Bjørn Heen skulle bare levere bilen sin til foliering hos et firma i Ski en sommerdag i august. Dagen etterpå kom telefonen fra politiet: bilen din er vraket, og ligger i grøfta på Askehaugåsen i Nordby.

– Jeg er sjokkert over at de vraker kundens bil på denne måten. Jeg trodde ærlig talt ikke dette gikk an. Det hjelper ikke at han jeg snakket med skammer seg over det som har skjedd, sa Heen til ØB den gangen.

Eierne av firmaet hadde kjørt kundens bil til en restaurant på Vinterbro, før de svært bedugget bestemte seg for å kjøre videre. I desember ble sjåføren siktet for å ha kjørt med 1,3 i promille.

2. Lise våknet opp til eget vikepliktskilt i innkjørselen - 52.360 visninger

Lise Femberg fra Skotbu bor like ved jernbanestasjonen, og er fullt klar over at hun har vikeplikt når hun kjører fra gårdsplassen og ut på Skotbuveien. Dermed var overraskelsen stor da hun en morgen i juni fant eget vikepliktsskilt og «haitenner» i asfalten i enden av oppkjørselen.

Statens vegvesen la seg helt flate - og beklaget til Femberg. Skiltet ble raskt fjernet. Huseierne tok det hele med godt humør.

3. Politiet: – Ulykkessteder er ikke for barn - 50.750 visninger

I juni omkom en eldre kvinne da bobilen hun satt i krasjet med en trailer på Drøbak-siden av Oslofjordtunnelen. Follo-politiet var ikke nådig i sin dom over de ivrige og nysgjerrige skuelystne på åstedet.

– Vi er vant til at publikum er nysgjerrige på ulykkessteder. Men det går en grense, sa seksjonsleder for fellesoperativ enhet ved Øst politidistrikt, avdeling Follo, Rune Isaksen, til ØB.

Barnefamilier og andre tok bilder av ulykken mens politiet og de andre nødetatene jobbet på stedet. Isaksen manet til forsiktighet, blant annet for at ikke pårørende skulle bli klar over dødsfallet via sosiale medier.

4. Martin lagde superscooter - 45.774 visninger

En ni år gammel ØB-sak dukket plutselig opp igjen i sommer. I 2007 laget den tidligere verdensmesteren i rallycross en svært kraftig snøscooter med over 500 hestekrefter. Alt skjedde på verkstedet i Nordre Frogn.

– Yamahaen var god for 346 hestekrefter da jeg fikk den inn på verkstedet, og målet var 450 hestekrefter. Men da jeg kom i gang så kunne jeg ikke stoppe før vi passerte 500 hestekrefter, sa Schanche til ØB den gang.

Selv turte han «bare»å kjøre scooteren i 140-150 km/t. Verdensrekorden var i 2007 på 230 km/t.

5. Mopedist siktet for hensynsløs adferd og skadeverk i Ski - 40.788 visninger

I april mistet en mopedist fra Ski besinnelsen da han kjørte gjennom Åsveien i Ski. Utenfor Joker-butikken måtte mopedisten vente på en kvinne som prøde å lukeparkere.

Det klarte han ikke lenge. En tydelig stresset kvinne i 50-årene rygget over foten hans. Da slo mopedisten i stykker bakruten på bilen. Det hele ble fanget på film.

I tillegg til siktelsen for hærverk og skadeverk, ble mopedisten fratatt førerkortet. I september kom dommen: førerkortet ble inndratt i tre måneder.

6. Politirazzia på Sparta treningssenter ga stor dopingfangst - 30.962 visninger

Dopingmidler er ikke lenger bare ulovlig å importere og produsere, men også å bruke. Seks betjenter fra seksjonen for organisert kriminalitet besøkte derfor Sparta treningssenter i Ski i april.

Seks personer innrømmet bruk av dopingmidler. Politiet dro hjem til fire av dem, hvor de beslagla dopingmidler og -utstyr for over 150.000 kroner.

– Det er ikke slik at når du er ekstremt stor så er du nødvendigvis doper. Det finnes faktisk lovlige veier til å bli både stor og sterk, sa sentereier Roddy McLeod til ØB i april.

Razziaen førte til at senteret

innledet et samarbeid med Antidoping Norge.

7. Kvinne i 20-årene voldtatt i eget hjem i Ås - 19.995 visninger

I april påsto en kvinne fra Ås at hun hadde blitt voldtatt i eget hjem. Få dager senere var kvinnen selv siktet for uriktig forklaring. I dagene i mellomtiden var uroen stor over at det gikk en voldtekstmann rundt i nabolaget på Moer i Ås.

Politiet var knappe i sin ordbruk da de henla etterforskningen.

– Det er fordi vi mener det er gitt en uriktig forklaring. Det er ting ved forklaringen vi ikke setter vår lit til, sa politioverbetjent Ove Furseth til ØB.

– Betyr det at det ikke er snakk om en voldtekt?

– Vi har bestemt oss for ikke å si noe om det, svarte Furseth.

8. Georg Vestby er død - 19.268 visninger

I mai døde «Mr. Ski storsenter» Georg Vestby, 63 år gammel. Han var senterleder fra oppstarten i 1995. Tidlig i 2015 fikk Vestby hjerneslag, og mottok behandling på Sunnaas sykehus på Nesodden.

ØB møtte han der i forbindelse med senterets 20-årsjubileum.

– Andre får derimot avgjøre når jeg kan komme tilbake på jobb. Den siste tiden har det imidlertid gått veldig raskt fremover, sa den evige optimisten i september 2015.

Åtte måneder senere var det derimot slutt.

 

9. Råd fra lege: Ti usunne matvarer du bør bytte ut - 18.959 visninger

I august advarte legen Berit Nordstrand mot en rekke usunne matvarer. Hun pekte på blant annet sukker, hvetemel, pasta og hvit ris som kilder til et usunt liv.

– Mange tror at maten blir smakløs av å velge sunt, men det stemmer ikke. Faktisk kan sunnere alternativer være enda mer velsmakende, sa Kjartan Skjelde, som sammen med Nordstrand ga ut boken «Verdens beste familiekokebok».

I tillegg mente duoen at koksalt og juice burde sløyfes fra kostholdet.

 

10. Dødsulykke på riksvei 23 - 17.093 visninger

I februar kolliderte en varebil og en sementbil på riksvei 23 i Frogn, mellom Frogntunnelen og Måna. Det var sjåføren av varebilen som omkom, bekfret Follo-politiet til ØB.

Veien stengte i fem timer etter ulykken.

PS! ØB-leserne er i tillegg svært interessert i eiendomsmarkedet i Follo. Eiendomsoverdragelsene for de siste 30 dagene er blitt klikket på over 60.000 ganger i år.

 

Kommentarer til denne saken