FOLLO: I løpet av helga har politiet i Follo har fått mange meldinger om påkjørte rådyr.

– Bare natt til mandag fikk vi flere meldinger fra hele Follo. Nesodden og spesielt Frogn er kommuner med mange rådyr og hyppige påkjørsler. Vi ber bilførere være litt ekstra på vakt når de er ute og kjører, spesielt i skumringstimene, sier operasjonsleder Gisle Sveen til Amta mandag morgen.

– Bare natt til mandag fikk vi flere meldinger fra hele Follo. Nesodden og spesielt Frogn er kommuner med mange rådyr og hyppige påkjørsler. Vi ber bilførere være litt ekstra på vakt når de er ute og kjører, spesielt i skumringstimene, sier operasjonslederen.

Natt til mandag kom det melding om rådyrpåkjørsel fra blant annet Nessetveien.

Dette gjør du

Men hva gjør du hvis du kjører på et dyr? Statens vegvesen har skrevet en del om dette på sine nettsider.

Det er ikke straffbart å kjøre på et dyr, men det er straffbart å ikke melde fra. Ved uhell skal du melde fra til politiet på 02800 som varsler viltnemda og andre aktører.

Om du får tillatelse til å kjøre fra stedet, skal du merke hvor påkjørselen skjedde eller hvor viltet ligger med for eksempel en plastpose eller noe godt synlig annet du har i bilen slik at personell fra kommunen lett kan finne stedet.

Oppgi gjerne koordinater til politiet som du finner i kart på mobiltelefonen. Hvis man bruker «Hjelp 113» appen på smarttelefoner så kan man ringe politiet direkte fra appen og da ser de nøyaktig hvor du befinner deg.

Du kan lese mer om temaet på denne nettsiden (ekstern lenke)

Flere hendelser i helgen

Det har vært en aktiv og travel helg, og politiet har hatt mer enn nok å henge fingrene i.

Du kan lese alt om helgens hendelser ved å følge denne lenka: