Politiet etter knivstikkingen søndag: – Kjære ungdom og foreldre

Politiet i Øst med en viktig melding til både unge og voksne etter flere voldsepisoder den siste tiden.

DEL

NORDRE FOLLO: I løpet av den siste uken har det vært flere voldepisoder mellom ungdom i distriktet. Søndag var rundt 30-40 ungdommer samlet på Flåtestad og politiet rykket ut med flere patruljer. Flere ungdommer hadde slagvåpen, og en 16 år gammel gutt ble brakt til sykehus med stikkskader i låret.

Trolig avtalt

Seksjonsleder for nærpolitiet i Follo, Marius Gunnerud i Øst politidistrikt, sa til ØB mandag at det har blitt en populær trend å avtale møter for å slåss.

LES OGSÅ: Derfor slåss ungdommer i Follo: – Det er for å vise seg fram

– Det er fælt å si at det har blitt populært, sier han.

LES OGSÅ: Grunn til å tro at slagsmålet i Oppegård var avtalt: – Det kunne fått et mer tragisk utfall

Han sier også at det er ting som tyder på at søndagens slåsskamp var avtalt på forhånd.

– Det er ting som tyder på det. Det skal være ungdom fra Romerike og Ski i tidlig tenårene som har møttes for å slåss. Vi har god grunn til å tro at de involverte hadde planlagt dette på forhånd, sier seksjonslederen.

Alvorlig hendelse

Tidligere i helgen ble en gutt fra Ås banket opp på en fest i Drøbak, og tirsdag kveld ble en gutt overfalt på Vevelstad da han gikk av bussen.

LES OGSÅ: Melding om slåssing i Oppegård - 30 ungdommer i området

I forkant av helgen går Øst politidistrikt ut med en melding til unge og voksne i Nordre Follo og politidistriktet for øvrig:

– Kjære ungdom og foreldre! Vi i Follo har stått i en alvorlig hendelse 19.07 der en ungdom ble knivstukket av ungdom. Vi bryr oss - Dere bryr dere. Snakk sammen og ta vare på hverandre. God helg. Vi er her for dere.

LES OGSÅ: Stygge episoder i helgen – politiet mener sosiale medier er en drivkraft i voldssaker blant ungdom

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken