Daniel fikk kostbart sykkelutstyr stjålet. Politiet løste saken på få timer

KJAPT: - Dette var kjapt levert av politiet, sier en lettet Daniel Zonneweldt etter å ha fått tilbake utstyr og deler han bruker som sykkelreparatør.

KJAPT: - Dette var kjapt levert av politiet, sier en lettet Daniel Zonneweldt etter å ha fått tilbake utstyr og deler han bruker som sykkelreparatør. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Daniel Zonneweldt fikk en lei overraskelse onsdag morgen: Alle deler og verktøy han bruker som sykkelreparatør var stjålet. Få timer senere fant politiet tyvegodset.

DEL

ÅS: Zonneweldt er student ved NMBU og driver Ås sykkelreparasjon på si. Han sykler hjem til folk og fikser syklene deres. Hans rullende verksted; en spesialkonstruert sykkeltralle full av deler og verktøy sto parkert på Campus.

– I dag tidlig klokken åtte oppdaget jeg at hele tralla med utstyr var vekk. Utstyret beløper seg til store verdier, forteller han til ØB onsdag.

Han la ut en melding på Facebook: «Jeg har ti kunder som venter på å få syklene sine reparert og ingen annen inntekt.»

Kort tid etter ringte en mann som hadde funnet tralla gjemt, ikke langt fra der den hadde stått parkert. Deler og verktøy manglet fortsatt.

Akkurat i det Zonneweldt skulle til å ringe politiet for å anmelde forholdet, ringte politiet ham. De hadde funnet utstyret i en bil.

Politiet skriver på sin facebookside:

 – I dag tidlig fikk vi melding om at det sto en bil i grøfta mellom Ås og E6. Da vi kom frem fant vi ut at bilen var stjålet. Inni bilen fant vi mye forskjellige verktøy, sykkelutstyr, flere nye sykkeldekk og mye annet. Vi søkte i sosiale medier og egne registre og fant ut hvem som eier tingene.

En lettet Zonneweldt sier til ØB:

– Jeg mangler fortsatt noe, men det meste er tilbake og intakt. Dette var kjapt levert av politiet. Nå er jeg veldig glad. Jeg har fått jobben min tilbake, og kundene får syklene reparert som avtalt.

Politiet oppretter sak og håper å finne tyven.

Artikkeltags