Politiet måtte bruke pepperspray mot aggressiv mann på fly

Av

Et fly på Gardermoen måtte evakueres mandag formiddag.

DEL

GARDERMOEN: Politiet måtte ta affære da en full og aggressiv mann presset seg forbi på gaten og gikk ut på taxebanen mandag formiddag. Ifølge Politiet i Øst gikk mannen inn på et fly fra Air Baltic. Han ville ikke forlate flyet da politiet ankom, og politiet så seg nødt til å bruke pepperspray for å få kontroll på han.

– Vi fikk melding fra driftssentralen på Gardermoen om at en mann hadde presset seg gjennom døren ved gaten og kommet seg ut på taksebanen. Der har han tatt seg inn i flyet som snart skulle lette. Vi har forstått det slik at han hadde billett, men han var ikke ønsket om bord siden han var full og aggressiv, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Dermed måtte politiet ta seg inn i flyet for å hente mannen. Det skjedde ikke helt uten dramatikk.

– Han var lite samarbeidsvillig og slo blant annet mot politiet. Derfor måtte vi bruke pepperspray for å få kontroll. Nå er mannen i 30-årene fra Litauen på vei til arresten i Lillestrøm. Det kommer til å bli opprettet flere anmeldelser i saken, sier Samuelsen.

Klokken 09.25 melder Politiet i Øst at flyet måtte evakueres for passasjerer. Disse ble kjørt tilbake til terminalen.

– Peppersprayen ble brukt inne i flyet, så den måtte bli vasket før passasjeren kunne komme tilbake. Flyet skal nå ha lettet, fastslår Samuelsen.

Artikkeltags