Gå til sidens hovedinnhold

Politiet vet hvordan dødsulykken skjedde: – Alt tyder på en ting

En kvinne på 84 år døde i ulykken utenfor Askim, som skjedde 23. februar.

For abonnenter

ASKIM: Politiet har ikke ønsket å gå ut med en konklusjon av hendelsesforløpet i dødsulykken som skjedde på fylkesvei 115 utenfor Askim sist uke. Nå har politiet snakket med samtlige vitner og de tegner et likt bilde av hva som skjedde.

– Alt tyder på at kvinnen som omkom kjørte over i motgående felt uten at det var klart, sier seksjonsleder ved Indre Østfold politistasjon Kay Lund-Pettersen til Smaalenenes Avis.

I motgående felt kom en tømmerbil. Det tunge kjøretøyet traff personbilen midt i fronten. Det var enorme krefter i sving og kvinnens bil ble skjøvet nærmere 100 meter tilbake på fylkesveien. Kollisjonen skjedde like ved IØRs renovasjonsstasjon på Stegen. Ambulansearbeiderne klarte ikke å redde livet til kvinnen som satt i personbilen. Hun døde i ambulansen på vei til sykehuset på Kalnes.

På ulykkesstedet er det 80-sone og dagen da ulykken skjedde var det tykk tåke i området.

Politiet er stort sett ferdige med etterforskningen av dødsulykken. Personbilen er nå inne hus Statens vegvesen som gjør en teknisk undersøkelse av den. Politiet venter på den rapporten.

– Saken etterforskes for så vidt videre, men vi har en veldig god oversikt over hva som skjedde. Ingen kommer til å bli straffet i denne saken, kommenterer Lund-Pettersen.

(Saken fortsetter under bildet)

Mannen som kjørte tømmerbilen var preget etter ulykken, men politiet slår fart at han ikke kan lastes for det som skjedde.

Både lastebilsjåføren og kvinnen er hjemmehørende i Indre Østfold.

Les også

Dødsulykke i nabokommunen – kvinne døde i ambulansen på vei til sykehuset