OSLO: Både barn og voksne fra Oppegård, Ski og Bjørndal stilte seg opp foran Stortinget for å synge kravet om innebygget skytehall på det planlagte beredskapssenteret på Taraldrud.

De ønsker ikke at opp mot 10.000 skudd i døgnet skal hindre uteundervisning, lek og rekreasjon i deres nærområde, og krever at skytehallen bygges inn og at helikopterne kan ha base på Rygge.

I appellen som ble holdt før de fremmøtte sang av full hals, ble det understreket at friminuttene er hviletid for barna. Da vil de ikke høre skuddsalver.

De ville også vise politikerne at de ikke godtar at barna, og nærmiljøet, skal utsettes for denne støyforurensningen når det er mulig å finne andre gode løsninger.

Med "Sammen for livet" sang de:

Beredskapssenter er viktig og bra
Men barna skal ikke høre skytestøy
Undervisning ute må gå an
Vi tror at det kan nytte

Også Oppegård-ordfører Thomas Sjøvoll var til stede på markeringen.

- Klør i fingrene etter å komme i gang

- Innbyggerne i Oppegård reiser seg i protest mot skytelyder i skolegårdene i barnehagene. Justisministeren forstod nok ikke hva han gjorde når han la seg ut med oss, sier Nicholas Wilkinson, 1. kandidat  for Akershus SV og fremhever den fabelaktige jobben han mener FAU har gjort for å få på plass denne markeringen.

- Saken skal vedtas i starten av neste stortingsperiode. Nå klør jeg i fingrene etter å komme i gang med arbeidet for å få bygget inn skytebanene og flytte helikoptrene til Rygge, sier han i en kommentar til ØB.