OPPEGÅRD: - Det var utrolig stemningsfullt da det mørknet, forteller Caroline Monstad Høgnes (FAU-leder ved Tårnåsen skole) om Stopp støyens fakkeltog søndag kveld.

Nærmere 400 turgåere i alle aldre samlet seg på Tårnåsen skole for å gå sammen til Taraldrud der Politiets beredskapssenter skal bygges til neste år.

- Vi ville samle folk, vise fram Taraldrud, vise engasjementet og forsikre lokalsamfunnet om at vi fortsatt står på kravene, sier Monstad Høgnes til ØB.

Tilfeldig at det ble denne dagen

Før den flammende søndagsturen på tre kilometer startet, takket Helge Marstrander, FAU-leder ved Hellerasten skole for oppmøtet og engasjementet folk viser.

- Det var veldig viktig for oss å understreke at dette var et stunt uavhengig av valgkampen og at folk må stemme med hjertet. Vi vil ikke oppfordre folk til å stemme utifra denne saken. Vi har lenge snakket om å arrangere et fakkeltog for å markere Stopp støyens arbeid. Her ser vi lokaldemokratiet på sitt beste. At det ble på denne dagen, var tilfeldig, forsikrer Monstad Høgnes.

Bildeserie

Se bilder fra Stopp støyens fakkeltog

Hele partilinjen er representert

Aksjonsgruppen prøver å være politisk uavhengig, og bruker heller virkemidler som demonstrasjoner, appeller og andre utspill for å påvirke politikerne. Hele det politiske spekteret er representert i gruppen, noe Monstad Høgnes er veldig glad for.

- Ja, ellers kunne det blitt litt snevert, sier hun og humrer. Politikk dreier seg om mer enn beredskapssenteret. Det påvirker oss i alle deler av livet, og jeg ville ikke byttet hvilket parti jeg stemmer på kun på grunn av denne saken. Vi kan diskutere som i alle andre fora. Man må ha en gjensidig respekt for hverandres meninger i et demokrati, det er også kjempeviktig for oss i Stopp støyen.

Hun skal benke seg foran skjermen og følge valgvakene.

- Det blir veldig spennende å se hvilket resultat vi får. Jeg har faktisk hørt om folk som stemmer utifra hva partiene mener om støyreduksjon på Taraldrud nettopp fordi det er så viktig for lokaldemokratiet, sier FAU-lederen.