OPPEGÅRD: Det er VG som har fått eksperter til å vurdere lovligheten av at Justisdepartementet ga Metier oppdraget som prosjektleder for det nye beredskapssenteret uten anbud. Kontrakten er verdt 30 millioner, og den ble tildelt firmaet direkte gjennom en rammeavtale, ifølge VG. Overfor avisen peker flere eksperter på mulige regelbrudd ved tildelingen av kontrakten.

SVs førstekandidat i Akershus, Nicholas Wilkinson fra Oppegård, er opprørt over nyheten.

– Dette er helt ekstremt spesielt, sier han til ØB.

Wilkinson mener det har vært rot gjennom hele prosessen og lover å rydde opp hvis det skulle bli regjeringsskifte.

– I denne svært dårlige prosessen setter nå Frp-statsråden kronen på verket med en 30-millioners feil. Beredskapssenteret har blitt kraftig forsinket fordi det er gjort mange feil. Nå roter de til prosessen igjen, og vi blir nødt til å rydde opp etter dem om vi vinner valget, sier han og fremholder:

– Det må kjøres en skikkelig prosess så riktig tilbyder velges. Barna våre skal ikke vokse opp med skytelyder i skolegården. Da kan vi ikke godta dette.

  • Les dessuten: s

Justisdepartementet har ikke kommentert saken overfor VG, men henviste til finansdepartementet. Finansdepartementet opplyste at saken er forelagt regjeringsadvokaten for en kvalitetssikring. Departementet har avslått VGs begjæring om innsyn i Regjeringsadvokatens vurdering av bruken av rammeavtalen til denne kontrakten.