TARALDRUD: Høyre, Frp og Venstre la frem regjeringsplattformen søndag. Her heter det:

«Fullføre beredskapssenteret på Taraldrud innen planlagt tid, i tråd med reguleringsplanen og i samarbeid med lokalmiljøet og naboer».

Aksjonsgruppen Stopp Støyen gratulerer og skriver på sin facebookside:

«I den nye regjeringsplattformen har Venstre og Stopp Støyen fått med at fullføringen av beredskapssenteret skal gjøres i samarbeid med lokalmiljøet og naboer.» I kommentarfeltet kommer riktig nok en del skepsis til uttrykk.

Overfor ØB fastholder Paal Sjøvall i Stopp Støyen at de er glade for formuleringen svart på hvitt.

– Uansett om den er aldri så vag, kommer ikke regjeringen unna at de skal lytte til oss. Vi kommer til å ha full fokus på støy helt frem til beredskapssenteret står ferdig og i tiden etterpå.

 

Fortsetter jobben

Venstres Abid Raja sa i valgkampen at han ville gjøre alt han kunne for å få skytebanen innebygd og støyen ned til et minimum. I regjering forplikter Venstre seg til å fullfører senteret i tråd med reguleringsplanen, som ikke legger opp til å bygge inn all skyting.

– Opplever ikke dere i Stopp Støyen dette som et løftebrudd?

– Venstre har gjort sine vurderinger og funnet det best å gå inn i et tettere samarbeid. Det som er fint er at de har tatt inn formuleringen om samarbeid, svarer Sjøvall som forsikrer at Stopp Støyen fortsetter å jobbe for full innbygging og mindre helikopteraktivitet.

Abid Raja (V) sier til ØB at regjeringsplattformen speiler det samme som ble vedtatt i statsbudsjettet i desember.

- Jeg sa den gangen at jeg mener å ha holdt hva jeg lovet, og kommentaren blir den samme i dag: Det jeg har fått til, er å få med meg de andre partiene på at innbyggerne skal involveres, og at tilstrekkelige støydempende tiltak må til, sier Raja.

Les også: