TÅRNÅSEN: Aksjonsgruppen Stopp Støyen var massivt representert med bannere og sang da de syv øverste kandidatene på Aps fylkesliste skulle gjøre seg kjent i området.

– Dette blir den viktigste saken for meg å gripe tak i når jeg kommer inn på Stortinget, var det offensive beskjeden fra Tuva Moflag.

Paal Sjøvall fra Stopp Støyen tok følget med opp i turområdet bak Tårnåsen skole, som også brukes hyppig av skoleelevene og barnehagebarn. Han forklarte hvordan støyen vil berøre ikke bare Tårnåsen skole, men også Roald Amundsen videregående skole, Sofiemyrtoppen skole og ikke minst Ødegården barnehage.

– I tillegg til alle som bor her, og som vil høre skytestøy når de vil ta en kaffekopp i hagen sin, supplerte Moflag og pekte over mot Tryms vei.

Stopp Støyen argumenterer fortsatt for å bygge inn skytebanene. Moflag kunne komme dem litt i møte denne gangen.

– Som ordfører i Ski har jeg jobbet lenge med denne saken lokalt, og også innad i partiet. I en sak som vekker så mye bekymring og stort engasjement, har vi vært nødt til å bruke god tid for ikke å skape falske forhåpninger. Nå kan jeg fastslå at vi i Ap vil bygge inn mer, kunngjorde hun.

– Hvor mye mer?

– Det kan jeg ikke svare på nå. For å gå i detalj, må man eie prosjektet. Det er det regjeringen som gjør. Vi er avhengig av kontakt med fagfolkene i departementet for å si noe mer konkret. Men vi er klare på at vi vil bygge inn mer, for vi vil ikke ha skytestøy i skolegården. Ingen hadde sett for seg at dette skulle bli diskusjonen. Da det var aktuelt å legge beredskapssenteret på Alna, var alt bygd inn og støy var ikke tema. Jeg har ennå ikke fått et godt svar på når og hvorfor endringene skjedde, sier Moflag til ØB.

Hun lover også at Ap vil jobbe for at alt kommunen måtte bli nødt til å gjøre av støydempende tiltak på bygninger og annet skal dekkes 100 prosent av departementet.

Moflag poengterer at dagens budskap er forankret sentralt i partiet.

– Dette skal vi jobbe for på Stortinget og forhåpentlig i regjering etter valget, blant annet i budsjettsammenheng.