Østre Greverud: Det var fire blide, men slitne, lokalpolitikere ØB møtte i målområdet på Østre Greverud, lørdag ettermiddag. Arrangementsansvalig i Oppegårdmila er Høyrepolitikeren, Knut Oppegaard. Han utfordret gode kommunestyrekolleger til å være med å løpe, og det var en utfordring hans partifelle, Sara Habberstad, Arbeiderpartiets Oddbjørn Lager Nesje og varaordfører Hans Martin Enger fra MDG aksepterte.

-Knut er jo på en måte selve Oppegårdmila, han har jo til og med et navn som er oppkalt etter løpet. Da han spurte om vi ville være med å løpe så kunne vi naturligvis ikke si nei til det, smiler den for dagen svært samstemte trioen, Habberstad, Lager Nesje og Enger.


Dobbel pris

Sammen med cirka 250 andre løpsglade deltakere i alle aldre brukte de fire politikerne lørdagen i skogen, med startnummer på brystet og joggesko på beina. Oppegård IL som arrangerer løpet tar naturligvis en liten startkontingent, men for politikerne ble det operert med egne takster.

-Vi politikere får ofte kjeft for at vi ikke gjør nok for idretten i kommunen og fikk derfor beskjed om at vi måtte betale dobbel pris for startkontingenten, gliser varaordfører Hans Martin Enger, før han raskt legger til.

-Det var naturligvis ment som en fleip og ikke noe vi måtte gjøre. Men vi bestemte oss for å gjøre det alle fire, og derfor meldte vi oss på den lengste distansen.

-Vi vil ha flest mulig meter og valuta for pengene våre, ler Sara Habberstad

Løypetraseen til Oppegårdmila er for øvrig som en hjemmebane å regne for Habberstad.

-Det er nok mange som løper fortere enn meg ute i den løypa, men jeg tror ikke det er mange som tilbringer mere tid enn meg der, sier Høyrepolitiker Habberstad, som røper at hun ofte er ute og løper.

-Hun er som regel grytidlig ute. Tar du deg en tur ut ved sekstiden på morgenkvisten er det gode muligheter for at du treffer på Sara, forteller de tre andre politikerne.Fire distanser

Selve Oppegårdmila er, som navnet også tilsier, 10 kilometer. lang. Men arrangementet Oppegårdmila består av tre andre distanser i tillegg.

-Mila er selve hovedløpet, og det er der det er flest startene. Men i tillegg har vi Halvmila på fem kilometer, Minimila på to og Micromila på 500 meter. Vi har et tilbud for absolutt alle, og det var veldig moro å se 60 startende på Micromila, der var det noen som var så små at de følte det tryggest å ha en mamma- eller pappahånd og holde i mens de tok seg til mål, smiler en fornøyd arrangementansvarlig, Knut Oppegaard.

Oppegårdmila har vært arrangert siden 2014, og på det meste har det vært 600 deltakere på startstreken. Så mange var det ikke i år, men Oppegaard var likevel godt fornøyd.

-I dag var vi 250 her, og det må vi si oss godt fornøyd med. Vi ser at både kulturen og idretten sliter litt med å samle det samme antall publikummere som før Koronaen, og vi kunne ikke forvente noen deltakerrekord i år. Men vi er fornøyd, og det ser det ut som alle deltakerne er også, slår Oppegaard fast.

Flere politikere og ØB´s nyhetsredaktør utfordres

Neste år er det kommunevalg og våre lokalpolitikere skal drive valgkamp. Og når det er valgkamp gjør gjerne politikere ting de kanskje ikke holder så mye på med ellers i året. Det gjelder å være synlig, og vil Knut Oppegaard utfordre flere politikere til å løpe Oppegårdmila neste år.

-Ja det er klart jeg vil gjøre. Vi håper å se så mange som mulig på startstreken om et år, og det er bare hyggelig om flere politikere tar utfordringen, smiler Oppegaard.

-Er det noen spesielle politikere du kunne tenke deg å utfordre?

-Njaaa, det hadde jo vært moro om vi fikk med oss noen ordførerkandidater i valgåret da, sier Knut Oppegaard, før han avslutter med en overraskende utfordring.

-Nyhetsredaktøren din i ØB, Anders Nordheim Dahl, har løpt Oppegårdmila før mener jeg å huske. Han vil jeg gjerne utfordre til å løpe neste år.

-Jeg tar sjansen på å svare på vegne av ØB og nyhetsredaktør Dahl, utfordringen aksepteres