LANGHUS: Det er ikke ofte man ser politikere i fri dressur ved biljardbordet eller spille air hockey med ungdommen. Men onsdag kveld tok de 13 politikerne i utvalg for oppvekst, idrett og kultur turen til Langhus Kafé for å holde møte.

Der hadde de satt av en halvtime hvor de snakket med ungdommen og ikke minst fikk utfolde seg med aktiviteter som ungdommen driver med på fritiden. Og det viste seg at konkurranseinstinktet ikke lå så langt under huden på mange av politikerne.

Utvalgsleder Camilla Hille ble advart mot de store utskeielsene med biljardkøen.

– Du må passe på det andre øyet, var det noen som sa til god latter fra Hille som har vært litt uheldig i det siste.

Eirik Holmlund (H) er svært fornøyd med eget biljardspill.

En av dem som ville utfordre ungdommen i biljard var Eirik Holmlund (H). Han viste at dette hadde han gjort før, da han puttet 8-eren og jublet over resultatet.

Også Benthe Bieltvedt (H) fikk føle på konkurranseinstinktet da hun spilte air hockey med en ungdom. Det tok litt tid før hun fikk dreisen på det, men da hun fikk pucken forbi forsvaret til motspilleren, jublet hun hemningsløst mens latteren runget rundt bordet.

Ungdommen syntes det var artig at politikerne tok seg tid til å spille med dem, og ikke minst høre på hva de hadde å si. Men da selve møtet startet forduftet de unge.

Da var det ikke så morsomt lenger.

Nytt bordtennisbord

Ahmadou Minta er leder for Langhus Kafé, og svarte villig på spørsmål fra politikerne. Kafeen er i dag åpen mandag, onsdag og torsdag.

– Vi håper at vi etter hvert kan holde åpent på fredager, også. Vi ser at det er et behov, og at ungdommen trives her, er det ingen tvil om. Nå har vi akkurat kjøpt inn et nytt bordtennisbord. Det vil bli montert denne uka. Det er det mange som har ventet på, sa Ahmadou.

I tillegg ønsker ungdomskafeen å leie storsalen i annen etasje av og til. Men den koster for mye å leie av kommunen, så det har ikke ungdomsklubben råd til.

– Leieutgiftene er så høye, og det blir for dyrt for oss å leie av kommunen. Kanskje vi kan finne en annen løsning? sa han.

Politikerne var enig i at her må det finnes løsninger.