Libak innstilt som AUF-leder

Ina Libak var tilbake på Utøya i 2015.

Ina Libak var tilbake på Utøya i 2015. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To unge kvinner fra Akershus inntar toppen i AUF.

DEL

ÅS: Ina Rangønes Libak (28), formelt fra Ås er innstilt av sentralstyret i AUF som ny leder. Landsmøtet i Samfunnssalen i Oslo 18.–21. oktober velger formelt den nye ledelsen. Rangønes Libak overtar da etter alt å dømme tømmene etter Mani Hussaini, også han fra Akershus. Hussaini er fra Ullensaker.

Rangønes Libak kommer opprinnelig fra Løten i Hedmark, men bodde også en god del av barndommen og ungdomstida på Averøya.

Men det er ikke nok med at én kvinne fra Akershus overtar toppledervervet i den politiske ungdomsorganisasjonen.

Hoda Imad (22), medlem i Skedsmo Ap er innstilt som nytt medlem i sentralstyret. Hun har bak seg lederposisjonen i Akershus AUF.

Hoda Imad kommer opprinnelig fra Kristiansund. Så med disse to inn i AUF-toppen, kan man også si at nordmøringer er godt representert i det politiske ungdomspartiet.

Som nestleder er også en kvinne innstilt, også hun fra Møre og Romsdal. Det er Astrid Willa Eide Hoem. Sindre Lysø fra Østfold blir ny generalsekretær.

Rangønes Libak skriver på sin profil på Facebook i dag:

 – Hvis landsmøtet vil det er jeg klar for hard jobbing de neste 2 årene! AUF som stemme for rettferdighet og solidaritet har aldri vært viktigere.

Rangønes Libak var blant dem som ble skutt på Utøya 22. juli 2011, og hun har siden fortalt om disse opplevelsene.

Hoda Imad svarer RB at desidert viktigste sak er å kjempe for like muligheter for alle, redusere de sosiale forskjellene og ta klima på alvor. Både innad i Ap, men også opp mot alle partier som drar Norge i feil retning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken