Frp inn som megler i planen for Ski Øst

Smilene kom frem: Etter en hissig oppkjøring om planen for Ski øst, var stemningen gemyttlig i kommuneplanutvalget. Ordfører Anne Kristine Linnestad roet politikerne, og det ble jobbet for å bli enige om lønninger. Siste ordet er ikke sagt. Foto: Kari Kløvstad

Smilene kom frem: Etter en hissig oppkjøring om planen for Ski øst, var stemningen gemyttlig i kommuneplanutvalget. Ordfører Anne Kristine Linnestad roet politikerne, og det ble jobbet for å bli enige om lønninger. Siste ordet er ikke sagt. Foto: Kari Kløvstad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var en hektisk stemning rundt bordet da kommuneplanutvalget i Ski møttes onsdag. De fire store planene for Ski og Langhus skulle behandles, og uenigheten er størst når det gjelder Ski øst.

DEL

SKI: En ny bydel har lenge vært under planlegging sør for Kjeppestadveien øst i Ski. Utbyggerne ønsker å strekke seg godt inn på dyrket mark for å få nok plass, og dette er det også gitt rom for i planforslaget.

Akershus fylkeskommune har kommet med innsigelse, og politikerne i Ap, Venstre og SV vil avvise kommuneplanen slik den foreligger.

Posisjonen, med Høyre og Frp i spissen, har på sin side ønsket at planene opprettholdes. Men dette med tillegg om at det området som inneholder dyrket mark bygges ut sent i prosessen med bydelen.

Under møtet i kommuneplanutvalget, startet meglingsprosessen. Med Frps Andre Kvakkestad som hovedforhandler. Siste ordet vil ikke bli sagt før i kommunestyremøtet kommende onsdag.

Det summet som i et vepsebol på begge sider av bordet da kommuneplanutvalget møttes.

Da ordføreren hadde roet småpratingen, ble det svært så gemyttlig.

– For at vi ikke skal få en ny, stor runde om omdisponering av dyrket mark, er det mulig å ta ut de kontroversielle områdene. Samtidig må vi sørger for å sette av områder til skole og veiforbindelse, sa Frps gruppeleder andre Kvakkestad.

– Vi må rydde opp nå som vi har fått roet oss ned.

– Dette forslaget har en form som kan diskuteres, sa Svein Kamfjord (V).

Både Venstre og Ap ser for seg muligheten av å lage en fellesplan for Ski øst og Skorhaugåsen, som ligger på andre siden av Kjeppestadveien.

– Jeg er glad for at vi er kommet mye nærmere hverandre enn på møtet i plan- og byggesaksutvalget tirsdag. Planene for Ski øst er et spennende konsept for et bomiljø jeg ville ha lyst til å bo i. Samtidig veier det tungt å ta vare på dyrket mark, så vi må ikke utsette problemet over tid, men finne en løsning, så Aps ordførerkandidat Tuva Moflag.

– Dette er gode signaler, og jeg vil være glad om vi får en så stor enighet som mulig, sa Ola Øygard (Pp).

– Nå er vi i ferd med å trekke noe ut av planen som vi var enige om i mars, og vi må ta hensyn til dem som ønsker å investere, sa Gunnar Helge Wiik (H).

Utbygger Anders Såheim, som er en av dem som står bak planene for Ski øst, satt på tilhørerplass. Det gjorde også leder av plan- og byggesaks- utvalget Helge Bunæs (H), Jostein Nyhammar (H) og Krfs leder Kurt Soltveit (bildet).

– Spennende. var Såheims kommentar før møtet onsdag.

Artikkeltags