SV-politikerne Wilkinson og Kvifte Andresen kriger om samme Stortingsplass

KAMPPLASS: To innstiller på Rannveig Kvifte Andresen, tre innstiller på Nicholas Wilkinson. Nominasjonsmøtet i Akershus SV avgjør hvem som blir toppkandidaten på møte 23. november.

KAMPPLASS: To innstiller på Rannveig Kvifte Andresen, tre innstiller på Nicholas Wilkinson. Nominasjonsmøtet i Akershus SV avgjør hvem som blir toppkandidaten på møte 23. november.

Artikkelen er over 3 år gammel

Nicholas Wilkinson fra Oppegård og Rannveig Kvifte Andresen fra Ski står på delt 1. plass i nominasjonskomiteens innstilling.

DEL

OPPEGÅRD/SKI: Tre av de fem i nominasjonskomiteen til Akershus SV ønsker Wilkinson på topp. Det er Ruth Solveig Birkeland, Christian Hintze Holm og Sheida Sangtarash. Mindretallet, bestående av Synnøve Kronen Snyen og Linn Emilie Hexeberg, innstilte på Kvifte Andresen.

– Et paradoks at SU-representanten og den yngste SV-eren stemmer på meg, samtykker Kvifte Andresen og kommenterer videre:

– En delt innstilling var ikke uventet, men det er alltid spennende når flere kandidater vil ha plassen. Jeg appellerer til at jeg har bred forankring lokalpolitisk og lang feministisk erfaring. SVs kjønnsbalanse på Stortinget har vært helt flaut. Ikke siden 90-tallet har Akershus SV hatt en kvinne på topp. Jeg vil på Stortinget for å jobbe for mer rettferdig fordeling og et solidarisk samfunn, fastslår Rannveig Kvifte Andresen.

Flertallet argumenterer for Wilkinson med blant annet hans evne til å argumentere og nå frem i debatter på et bredt felt av politikkområder og hans politiske erfaring. De utdyper:

– Nicholas Wilkinson er sterk og overbevisende i sin argumentasjon, han er uredd, pågående og kunnskapsrik. Slik vi ser det, har han mulighet til å fylle rom etter svært profilerte stortingskandidater fra SV som nå velger å gå ut av Stortinget.

Wilkinson selv kommenterer overfor ØB:

– Jeg er utrolig stolt å glad for at flertallet vil ha meg på topp. Det kribler med gledesbobler i magen!

– Hvordan skal du overbevise nominasjonsmøtet om at du er den rette?

– Jeg tror det beste alltid er å være seg selv og åpen om hva man brenner for. Jeg vil ta kampen mot Forskjells-Norge og håper nominasjonsmøtet gir meg muligheten til å gjøre det. Mange unge i dag vet at lommeboka til foreldrene bestemmer hva de kan gjøre i livet. Om du kan få deg bolig, god jobb eller hvilke karakterer du får. SV må ta kampen mot Forskjells-Norge så alle får muligheten til å jobbe for livet de vil leve, uttaler Wilkinson.

Den interne valgkampen blir avgjort på nominasjonsmøtet 23. november.

Artikkeltags