Gå til sidens hovedinnhold

Politimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet – Øystese overtar

Artikkelen er over 1 år gammel

Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt flyttes til Politidirektoratet, etter at det ble kjent at han har innledet et «nært vennskap» til en kollega. Visepolitimester Ida Øystese blir konstituert som politimester i Øst politidistrikt

ØST POLITIDISTRIKT: Det opplyser politidirektoratet i en pressemelding lørdag ettermiddag.

I en epost til alle ansatte i Øst politidistrikt, fortalte Hasseldal i juni at han hadde utviklet et «nært vennskap» til kollegaen.

Hun har nå fått permisjon. Ifølge politidistriktet er hun utlånt til Politihøgskolen i ett år, «med full arbeidsplikt», mens det er lyst ut et vikariat for stillingen hennes.

LES OGSÅ: Politimesteren: – Vi har tatt konsekvensen av vårt forhold

I pressemeldingen lørdag ettermiddag skriver politidirektoratet at politidirektøren har besluttet at vedtaket om permisjon skal vurderes av Politidirektoratet med tanke på gyldighet i et habilitetsperspektiv.

– Inntil saken er ferdig behandlet er politimester Hasseldal beordret til tjeneste i Politidirektoratet, skriver de.

Politidirektoratet opplyser samtidig at visepolitimester Ida Øystese i samme periode blir konstituert som politimester i Øst politidistrikt.

Øystese gikk inn i jobben som visepolitiminister i Øst politidistrikt i sommer.

LES OGSÅ: Ida Melbo Øystese er ny visepolitimester i Øst politidistrikt: – Nå opplever vi en økende voldsbruk med utspring fra sosiale medier

Steven Hasseldal opplyser i en pressemelding fra Øst politidistrikt at det er viktig at man får avdekket eventuelle feilvurderinger i saken.

– Jeg imøteser Politidirektoratets gjennomgang av saken. Som nevnt i media har vi forsøkt å finne en løsning på denne vanskelige saken innenfor de retningslinjer og muligheter som finnes i politiet. Om det har vært gjort noen feil eller feilvurderinger fra min side, er det viktig at dette kommer frem slik at vi kan justere og få rettet opp i dette.

LES OGSÅ: Politimesteren i Øst politidistrikt innlede

t «nært vennskap» til kollega – hun får permisjon og full lønn


Kommentarer til denne saken