Pondus-prisen til Jenny Jordahl

MANGE PRISER: Det er blitt flere priser på Jenny Jordahl denne høsten for tegneserieromanen "Hva skjedde egentlig med deg?".

MANGE PRISER: Det er blitt flere priser på Jenny Jordahl denne høsten for tegneserieromanen "Hva skjedde egentlig med deg?".

Applausen vil ingen ende ta for illustratøren Jenny Jordahl fra Ski. Nå blir hun også tildelt Pondus-prisen.

DEL

SKI: Dette har vært en jublende høst for Jenny Jordahl. Kritikerne roste boken hennes, for en uke siden mottok hun Brageprisen for årets beste barne- og ungdomsbok og nå tildeles hun Pondus-prisen, alt for tegneserieromanen "Hva skjedde egentlig med deg?" om spisevegring og mobbing.

Dette er den første boken hvor hun er alene om både tekst og illustrasjoner.

Med Pondus-prisen er hun i godt selskap. Blant tidligere vinnere er Børge Lund for "Lunch", Steffen Kverneland for "Munch" og Hanne Sigbjørnsen for "Tegnehanne".

I godt selskap

Prisen er delt ut siden 2010 til en tegneserieskaper som har gjort seg positivt bemerket i året som gikk. Prisen deles ut av Pondus-skaper og juryformann Frode Øverli.

Denne gang ble prisen delt ut til to, fordi juryen ikke klarte å velge mellom Jenny Jordahls "Hva skjedde egentlig med deg?" og Nora Dåsnes' "Ti kniver i hjertet", som begge får 75.000 kroner hver.

Jenny Jordahl har tidligere vunnet Kulturdepartementets bokpris i kategorien fabøker for "Kvinner i kamp. 150 år med frihet, likhet og søsterskap" (2018) sammen med Marta Breen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken