Gå til sidens hovedinnhold

Nina er en av Postens første hemmelige julevenner

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå har Posten laget en landsomfattende versjon av Secret Santa.

SKI: I år har Posten invitert hele Norge til å melde seg som hemmelig julevenn. Det går ut på at alle som melder seg opp får utdelt en person å være hemmelig venn for, mens de selv blir venn for en annen.

Alle som melder seg blir tilsendt en frankert konvolutt med et julekort, og de kan sende en pakke som veier mindre enn en kilo uten kostnader. Deretter er det opp til hver enkelt om de ønsker å sende en større gave.

Nina Cecilie Myrvang fra Oppegård så en Facebook-annonse om prosjektet, og meldte seg raskt opp.

- Jeg likte tanken på at helt vanlige folk kunne bli med. Det handler mer om å gi enn å få, forteller hun.

En liten adjektivhistorie

Nina har allerede kjøpt inn gave til sin hemmelige venn, som er en 32 år gammel kvinne fra Harstad.

- Når man melder seg opp som hemmelig venn, må man lage en liten adjektivhistorie om seg selv. Jeg fikk en liten tekst hvor det sto at min hemmelige venn liker å brodere, at hun drømmer om å vinne i lotto, og at hun er glad i lakris og vin.

Hun syntes likevel at det burde vært oppgitt hva slags familie den hemmelige vennen har, og hun sendte derfor en personlig melding til sin egen hemmelige venn.

- Hun svarte at hun hadde to barn som var yngre barn enn mine, og derfor fant jeg ut at mine barn kan gi bort noen av bøkene de ikke leser lengre. I tillegg sender jeg lakris, et Flax-lodd, en lipgloss og en hudkrem i gaveposen. Min yngste sønn synes dette er veldig spennende.

Nina har ikke har noe i mot å betale litt for å sende en større pakke i posten for å glede en annen.

- Posten har antakgeligvis sine baktanker med prosjektet. Jeg kunne sendt det frankrerte julekortet alene, men jeg ønsket å gjøre noe mer ut av gaven, forteller hun.

- Høres kanskje veldig altruistisk ut

Pressesjef i Posten, John Eckhoff, visste ikke hva de kunne forvente da de startet med juleprosjektet.

- Dersom en pakke veier mindre enn en kilo, koster det ikke mer enn en kalori. Det høres kanskje veldig altruistisk ut, men nå har alle muligheten til å glede noen de ikke kjenner. Det handler både om gleden ved å gi og ved å motta noe. Mange trenger noe i julen, og det er enkelt å glede noen.

Før Posten begynte å promotere prosjektet, hadde de allerede over tusen oppmeldte julevenner. De er gledelig overrasket over responsen så langt.

- Posten har gjennom mange år drevet med å frakte ting mellom mennesker. Nå kobler vi det digitale til det fysiske, ved at du først må melde deg på nett, og deretter sender og mottar noe i posten. Det er på en måte en videreføring av julekorttradisjonen, forteller han.

- Skal litt til at det klaffer

Eckhoff er usikker på hvem som kommer til å melde seg opp, men han håper at noen kan få mulighet til å møte sin hemmelige venn.

- Det skal være lav terskel for å gjøre noe hyggelig i førjulestiden som ikke trenger å koste så mye, sier han.

Nina skal selv legge et kort i pakken hvor hun skriver litt om seg selv, og håper at hun kan møte sin hemmelige venn dersom hun er i Oslo en dag. 

- Det er alltid hyggelig å møte nye mennesker, og jeg ønsker gjerne å møte min. Men det skal litt til at det klaffer, siden det fordrer at begge ønsker å møtes fysisk og bor i nærheten av hverandre.

 

Kommentarer til denne saken