Gå til sidens hovedinnhold

Proffe forsvarsmusikere spiller med lokale musikkelever

Artikkelen er over 1 år gammel

Musikkelever fra Akershus og Østfold spiller konsert sammen med Forsvarets Stabsmusikkorps. i Ås kulturhus torsdag 7. november kl. 19.00.

ÅS: Dette er et samarbeid mellom UngMusikk og Forsvarets Stabsmusikkorps.

UngMusikk er et samarbeid mellom Norges musikkhøgskole, Akershus fylkeskommune og musikkutdanningene i kommuner i Akershus.

Formålet er å styrke båndene mellom den lokale musikkopplæringen i kommunene/Akershus fylke og den nasjonale utdanningen i musikk.

Fra 1.8. 2020 vil UngMusikk bestå av 13 kommuner i Akershus. Follo folkehøgskole, Romerike folkehøgskole og fire videregående skoler med musikklinjer er allerede med i samarbeidet.

Største profesjonelle blåseorkester

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester med tilholdssted på Akershus festning. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine 201 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Siden starten har korpset vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester med jevnlige oppdrag for Kongehuset, Stortinget, Regjeringen og avdelinger i Forsvaret.

Hver 17. mai har «Stabsmusikken» det ærefulle oppdraget å gå fremst i hovedstadens barnetog og i sommerhalvåret er korpset kjent for de folkekjære vaktparadene fra Akershus festning i tilknytning til vaktskiftet på Det kongelige slott. Korpset har en utstrakt konsertvirksomhet på Østlandet og deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattooer.

Solid bakgrunn

Lars-Thomas Holm (f. 1981) er kveldens dirigent. Han har mastergrad i orkesterdireksjon fra Norges Musikkhøgskole. Han har også studert komposisjon og klarinett. Han er sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Ålesund Symfoniorkester og var assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester, hvor han jobbet tett med sjefsdirigent Edward Gardner. Han har dirigert orkestre nasjonalt og internasjonalt og har gjestet alle de fem korpsene i Forsvaret tidligere.

- Vi er også glade for å ha med oss dyktige elever fra Moss. Moss, Fredrikstad og Sarpsborg kommuner er nå med som pilotkommuner i UngMusikk og vi ser frem til videre samarbeide også med dem, hilser UngMusikk i Follo.

Kommentarer til denne saken