Programleder Mats Sollid fra Empo-TV i Ski fikk epilepsianfall under NRK-opptak – mener det er viktig at seerne får se det

GODE KOLLEGAER: Erling Due Bergseth og Mats Sollid på vei til TV-opptak under Special Olympics.

GODE KOLLEGAER: Erling Due Bergseth og Mats Sollid på vei til TV-opptak under Special Olympics. Foto:

I kveld er Mats Sollid og Erling Due Bergseth fra Empo-TV klare med nytt program på statskanalen.

DEL

SKI: Mats Sollid og Erling Due Bergseth fra Empo-TV i Ski er NRK-aktuelle med programmet «Verdens vakreste leker» hvor de leder folk gjennom Special Olympics som fant sted i Abu Dhabi fra 14. til 21. mars i år. Duoen vant for øvrig Gullruten for sin dekning av det samme arrangementet i 2016.

LES OGSÅ: Folkefesten på Bøndenes hus i Ski samler by og land - nå har Empo TV laget dokumentarfilm om markedsdagen

– Har ikke sett det før

Ifølge VG ble programmet tilgjengelig på NRK fredag 15. november, og i kveld vises det på NRK1 klokken 20:15. Under opptakene fikk Sollid epilepsianfall, noe som også er med i programmet.

Han så selv opptakene av anfallet første gang i forrige uke.

– Jeg synes det er rart og litt ekkelt. Jeg har jo aldri sett det før, men når jeg ser det, blir jeg veldig rar i kroppen og jeg må innrømme at jeg ikke liker det så veldig godt. Men tross alt det, tenker jeg at jeg er en «fighter» og jeg tenker det er veldig viktig at folk der ute vet at folk med epilepsi har det og at jeg har det. I tilfelle jeg skulle få det ute på gata eller noe sånt, tenker jeg at folk da vet at jeg har epilepsi, forteller Sollid til VG.

LES OGSÅ: Gulldryss over Skifolk

KAN ALT: Mats Sollid sier at han og kollegaene vil vise at utviklingshemmede kan alt. Her sammen med Erling Due Bergseth.

KAN ALT: Mats Sollid sier at han og kollegaene vil vise at utviklingshemmede kan alt. Her sammen med Erling Due Bergseth. Foto:

– Vil vise at vi kan alt

Han mener det er viktig at folk får se klippet for å vite hvordan de skal reagere når noen får et epileptisk anfall. Ifølge avisen er Bergseth som var tilstede under anfallet vant til å oppleve anfallene, og de to kollegene er en viktig støtte for hverandre.

– Folk tror noen ganger at utviklingshemmede ikke kan noen ting. Men vi vil vise at vi kan alt. Vi kan synge, vi kan drive med sport og vi kan være programledere. Jeg tror utviklingshemmede som ser på tenker at hvis vi kan klare noe, kan de klare det også, sier Sollid til avisen.

Artikkeltags