Se hverandre, kast maska og kom på åpen dag

GLEDER SEG: Fra venstre Anette Grøstad, Hilde Norum, Lene Kristiansen og Trude Høiås. Ingrid Korn var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: STIG PERSSON

GLEDER SEG: Fra venstre Anette Grøstad, Hilde Norum, Lene Kristiansen og Trude Høiås. Ingrid Korn var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI: Egenverdi og psykisk helse er tema for årets utgave av Åpen dag på Folloklinikken i Åsenveien 3 torsdag. Follo distriktspsykiatriske senter, Barn og unges psykiske helsevern Follo og Seksjon for rus og avhengighet Follo samarbeider om arrangementet.

– Målgruppen er ansatte, pårørende og brukere. Skolene vet om det, og vi henvender oss også til mannen i gata, sier konferansier Ingrid Korn.

– Dette er et bredt tema. Her er det ikke bare å se pasienten. Det handler også om å se dem som er rundt pasienten, se hverandre og kast maska, sier Trude Høiås.

Å bry seg om, med et positivt fortegn, står sentralt for dagen.

– De fleste vil andre mennesker vel, understreker Anette Grøstad.

Kunstneriske ungdommer

Ski videregående skole har som vanlig et kunstnerisk innslag etter at Åpen dag er åpnet klokken 09.00.

Klokken 10.00 forteller Guro Øiestad om hvordan man kan bygge opp selvfølelse og egenverd.

11.15 handler det om menneskesyn og selvforståelse, om å oppmuntre aktøren i oss selv og andre ved filosof Anne Rose Ferager.

Etter lunsj, 12.30, tar Erling Rognli for seg «Stor og liten – tilknytning og psykisk helse gjennom livsløpet».

13.45 blir det kunstnerisk innslag ved Patric van den Boom som er klovn og skuespiller.

Parallellforedrag

Også i år er det noen parallellforedrag. Klokken 11.15 er temaet «Åpne og lukke oss – når og hvor?» ved Mette Kleive. Eller du kan høre Kjell-Einar Zahl og Jonny Pettersen fortelle om mentaliseringsbasert behandling og bruk av dette i billedterapi.

Klokken 12.30 kan du velge mellom to foredrag der brukere fortelle om sine erfaringer. Temaene er «Når mamma ikke er bra nok» og «Uten vår stemme. Hvordan kan dere da hjelpe?».

Artikkeltags