Mental Helse Ski er stiftet

VIL HA KONTAKT: Fra venstre leder Bjørg Bakken, styremedlem Åse Mjønner og kasserer Marit J. Sandøy håper å komme i kontakt med mange. De skal også ha stand under Verdensdagen for psykisk helse på Folloklinikken torsdag 13. oktober. FOTO: STIG PERSSON

VIL HA KONTAKT: Fra venstre leder Bjørg Bakken, styremedlem Åse Mjønner og kasserer Marit J. Sandøy håper å komme i kontakt med mange. De skal også ha stand under Verdensdagen for psykisk helse på Folloklinikken torsdag 13. oktober. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SKI: Det gjør godt å møtes og snakke sammen. Det synes styret i Mental Helse Ski. Lokallaget så dagens lys i juni.

– Vi kommer til å hjelpe dere så mye vi kan, sier fylkesleder Tonelise Holm fra Vestby.

Mental Helse Ski vil gjerne komme i kontakt med flere, og ønsker seg innspill til hva de skal drive med og gjøre for medlemmene sine. Mulighetene er mange.

Andre lokallag har blant annet medlemsmøter, quizkvelder, båttur, busstur, studieturer, julebord, temakvelder med forskjellige foredrag, aktivitetskvelder, gågruppe og fysiske aktiviteter, sommeravslutning, kafé/møteplasser, kurs, hyggekveld, grillkveld, bowling, rebusløp, kulturnettverk, kakelotteri, mat- og bakekvelder, konferanse og samfunnspolitisk verksted.

– Det er veldig spennende å være i gang. Det er godt å engasjere seg i noe som er viktig, sier leder Bjørg Bakken.

Helsefremmende

Samfunnspolitisk jobbes det mot kommunene for å få i gang og bevare helsefremmende tiltak.

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for ALLE mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte.

Mental Helses visjon er at alle har rett til et meningsfylt liv og en opplevelse av egenverd og mestring.

Mental Helse arbeider for økt åpenhet, forebygging av psykiske helseplager og et bedre helsetilbud. Brukere og pårørende har erfaring og kunnskap om psykisk helse som de vil formidle til offentlige myndigheter, fagmiljøer, organisasjoner og enkeltpersoner.

Brukerkunnskap er sammen med fagkunnskap avgjørende for å skape gode helsetjenester. Derfor er det nødvendig at brukere av psykiske helsetjenester også bidrar til utformingen av dem, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

– Mental Helse dekker alt. Alle har en psykisk helse. Det er så mange muligheter, sier Tonelise Holm.

7.500 medlemmer

Mental Helse ble opprettet 3. september 1978. Det er en landsdekkende organisasjon med rundt 7.500 medlemmer i 19 fylkeslag. Lokallagene dekker mer enn 300 kommuner.

I Akershus er det lokallag i Asker og Bærum, Vestby, Frogn, Gjerdrum, Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Sørum og Ullensaker og altså Ski som ble stiftet 29. juni.

Du får kontakt med Mental Helse Ski ved å sende mail til leder Bjørg Bakken på bbakk@hotmail.no.

– Du kan gjerne brekke en fot og folk ser det, men det er ikke så lett å se på oss som er psykisk syke. Jeg vil ikke gå rundt og være flau i tillegg. For meg har det vært veldig viktig med åpenhet, sier Bjørg Bakken.

Artikkeltags