Markerte verdensdagen med ABBA-toner

FLOTT: De unge musikerne samlet til korsang som avslutning.

FLOTT: De unge musikerne samlet til korsang som avslutning. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Se hverandre – kast masken! Egenverdi og psykisk helse var tema for årets åpen dag på Folloklinikken.

DEL

SKI: Follo distriktspsykiatriske senter (for voksne), Barn og unges psykiske helsevern og Seksjon for rus og avhengighet samarbeidet som vanlig om høstens store tradisjon.

Åpen dag på Folloklnikken er deres måte å markere Verdensdagen for psykisk helse på. Alle tre avdelingene er seksjoner ved Senter for lokalfunksjoner under divisjon psykisk helsevern ved Akershus universitetssykehus.

Markeringen i Follo skjedde første gang i 1998. Det var tidlig, for den aller første Verdensdagen for psykisk helse ble markert i Norge i 1995. I 2015 lever vi i et prestasjonssamfunn med likes. Da er det godt å kaste masken og se mennesker i stedet.

Underholdt med ABBA

Tradisjonen tro var elever fra Ski videregående skole på plass med sang og musikk, som en flott kunstnerisk start på dagen. Både Jarle Bernhoft, Jan Eggum, ABBA, John Legend og flere andre sto på programmet – til velfortjent applaus fra et stort publikum.

LES OGSÅ: Pasienter lå i åtte timer 

Oppslutningen var god om årets markering. I første etasje var det seks stands ved AA Ski, Mental Helse Frogn, Kjeppestad gård i Ski, ARA rusavhengighet, Grønn glede golf i Drøbak og Krise- og incestsenteret i Follo. I tillegg var kafeteriaen åpen for servering hele dagen.

Flere informasjonskvelder denne høsten

Ahus har også sine tradisjonelle informasjonskvelder «Å ta seg frem i livet» i Follo fremover. Tirsdag 13. oktober klokken 18.00-21.00 er temaet «Diamanter i frosne rom», om barn som savner beskyttelse i eget hjem ved Øivind Aschjem.

27. oktober kommer Anne Karusbakken fra Krise- og incestsenteret i Follo. «Å leve med vold og/eller seksuelle overgrep gir helseskader». Hun forteller at det finnes alternativer. 3. november handler det om traume, hva er det, hvordan kan det oppleves? Og hvilke muligheter finnes.

Alle møtene foregår i kommunestyresalen i Ski rådhus.

Artikkeltags