KOLBOTN: Marianne Kjær er vielseskoordinator i Nordre Follo kommune. Vanligvis foregår de kommunale vielsene i seremonirommet på Nordre Follo rådhus i Ski. På Valentinsdagen ønsker de å lage en ekstra fin ramme om høytideligheten.

– Siden det er kjærlighetens dag 14. februar, synes vi det er en fin anledning til å gjøre litt mer ut av vielsene. Vi får samtidig mulighet til å vise frem den nyoppussede kommunestyresalen i Gamle Oppegård rådhus. Vi skal pynte litt ekstra med portal, rød løper, tyll og røde hjerter, forteller Kjær.


Tre par sier ja

Til nå har tre par booket seg inn for vielse på Valentinsdagen.

– I tillegg har vi fått noen spørsmål om opplegget. Vi har fremdeles plass til tre-fire par til. Om nødvendig trekker vi det utover ettermiddag og kveld. Fristen for å søke om vielse 14. februar er 31. januar, opplyser Kjær.

Det er varaordfører Hans Martin Enger som skal være vigsler denne dagen. Marianne Kjær kommer også til å være til stedet og ta imot parene.

Haster med formalitetene

I forkant må formalitetene ordnes. Det innebærer å søke om prøvingsattest hos Skatteetaten og å sende inn søknad om vielsesseremoni til kommunen

– Det tar fort tre-fire uker å få prøvingsattest fra Skatteetaten. I travle tider kan det ta enda lengre tid, så det haster for de som ikke har søkt ennå, poengterer vielseskoordinatoren og viser til ytterligere info på kommunens hjemmeside under Kommunal vielse.


Sommerbryllup på Møllerenga

Marianne Kjær forteller at de ønsker å profilere de kommunale vielsene litt ekstra, og at noen spesielle dager er plukket ut for dette.

– I tillegg til Valentindagen har vi satt opp vielser ved Møllerenga lørdag 10. juni. Da er det Langhusdager, og vi vil samtidig vise hvor fint det er blitt på Møllerenga. Er det pent vær blir det ute. Ved ustabilt vær trekker vi inn i det nyoppussede lokalet der nede. Sankt Hansaften fredag 23. juni tilbyr vi også vielser. Det er ikke bestemt helt hvor det blir ennå, men muligens også på Møllerenga.

Drop-in-bryllup i kirken

Det blir også mulig å gifte seg i kirken på Valentin-dagen. Marianne V. Kolve Henriksen, menighetsforvalter, forteller at det blir Valentinbrullup i Greverud kirke 14. februar mellom klokken 14 og 16.