Strålende kabaret fra niendeklassingene

Niendeklassingene ved Ski ungdomsskole har lagd en flott kabaret om viktige temaer. Hva vil det si å være en venn? Hvordan oppfører vi oss mot hverandre?

Artikkelen er over 2 år gammel

Hva vil det si å være en god venn? 9. trinn på Ski ungdomsskole har tatt for seg ordbruk, utestengning og fordommer.

DEL

SKI: Hele trinnet var i aksjon under forestillingen i Rådhusteatret før de tok påskeferie.

"Det vi ikke snakker om..." tok for seg mange viktige ting oss mennesker imellom. Det skjedde på ungdommelig vis med stor innsats fra både skuespillere, sangere, korister, musikere og dansere.

Publikum ble tatt med på mange scener fra nabolaget utenfor en blokk i en eller annen by på Østlandet.

Musikken spant fra Pink og Michael Jackson til MC Hammer. Men de sterkeste innslagene kom fra elevenes egne hoder og hjerter.

Egne dikt

Hvordan er det vi oppfører oss mot hverandre? Tenker vi alltid over det?

Ensemblet ønsket å ta opp temaene ordbruk, utestengning, fordommer og hva det vil si å være en god venn.

- Elevene har skrevet dikt om disse temaene. Den røde tråden i forestillingen er diktene elevene har skrevet, blandet med sang og dans. Dette er det største kullet vi har hatt med på dette. De er syv klasser, så det er mellom 170 og 180 elever. Alle er på scenen, sier Ingrid Aasta Risdal.

Musikklæreren var en av de mange som koste seg over det ferdige resultatet.

Musikal neste år

Neste skoleår får vi oppleve ensemblet i 10. klasse-musikalen, en annen stor tradisjon ved Ski ungdomsskole. Slik sett har årets oppsetning vært god trening. Én ting er sikkert: Det blir mye å glede seg til da også.

Det var matinéforestilling for 8. trinn og tiendeklassingene som har valgfaget Sal og scene, lærere og noen foresatte som ikke hadde anledning til å komme på kveldsforestillingen. 18.00-forestillingen var forbeholdt nærmeste familie. Her hadde FAU kafé både før og etter forestillingen.

- Dere imponerer så innmari! På vegne av oss lærerne på Ski ungdomsskole og dem som sitter i salen, vil jeg si at vi er ordentlig imponert av dette. Fordi jeg var med og startet dette for over 20 år siden, er det fantastisk at dere viderefører en slik tradisjon og leverer gang på gang på gang. Tusen takk for en fantastisk opplevelse! sa Ingrid Aasta Risdal etter dagforestillingen.

Kabaret Ski ungdomsskole 2018

Musikkansvarlige lærere: Runar Haugland, Bernt Salvesen og Egil Bjørnevoll.

Danseansvarlig lærer: Ida Huseby Bratli.

Manus: Ida Huseby Bratli med manusgruppen i Sal og scene 9. trinn.

Regi: Ida Huseby Bratli.

Regiassistent: Elisabet L. Martiniussen.

Lyd og lys: Rådhusteatret i Ski.

Programdesign: Jessica, Åsne, Emma og Tyra.

Artikkeltags