Raja: Det blir ingen endringer for idrettskonkonkurranser der det er fysisk kontakt

Det blir ingen mulighet for å se fotball på norske baner i nær fremtid.

Det blir ingen mulighet for å se fotball på norske baner i nær fremtid. Foto:

DEL

SKI: Det betyr at fotballklubbene i landet fremdeles må smøre seg med tålmodighet, i alle fall frem til neste redegjøring den 7. mai.

Først 7. mai kan det komme en avklaring på hvorvidt det åpnes opp for idrettskonkurranser der det er fysisk kontakt. Det gjelder også Eliteserien i fotball.

Torsdag deltok Abid Raja på regjeringens pressekonferanse, der han gjentok at det blir holdt fast på at det ikke er lov med kultur- og idrettskonkurranser med over 500 personer samlet fram til 1. september.

- Det er lov med arrangementer med inn til 50 personer der det ikke er mindre en én meters avstand mellom folk. Vi kan komme med nødvendige avklaringer for idretter med fysisk kontakt 7. mai uten at det ligger noen føringer i det, sa Raja under pressekonferansen

Den planlagte fotballoppstarten har skapt stor debatt. Toppene i Norges Fotballforbund innkalte i forrige uke til pressekonferanse for å fortelle om svært dramatiske utsikter for økonomien både i topp- og breddefotballen.

Kritisk

Toppfotballen taper mye penger på at det ikke spilles kamper og vil kunne få inn betydelige inntekter selv om ligaen sparkes i gang uten publikum.

Også politisk har det vært lagt et sterkt press på Raja når det gjelder å få toppfotballen i gang igjen. Arbeiderpartiets kultur- og idrettspolitiske talsperson, Trond Giske, er blant kritikerne.

– Vi trenger mye penger for å hjelpe breddeidretten. Da må den delen av idretten som kan stå på egne bein, gis muligheten til å gjøre det, sa Giske til NTB onsdag.

Endrer regel

Rådet om å holde to meters avstand til andre personer endres torsdag til minst én meters avstand.

– Rådet gjelder både ute og inne, sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens daglige pressekonferanse.

Helseminister kunne også informere om at det fra 7. mai blir lov med arrangementer for opptil 50 personer på offentlig sted.

– I neste uke vil regjeringen legge fram en fullstendig plan om hvordan vi skal åpne opp det vi stengte ned for å stanse smittespredningen.Artikkeltags