Gå til sidens hovedinnhold

Råkjørte i Nordbytunnelen – får ikke kjøre på en stund

Nok en sjåfør må belage seg på noen måneder som fotgjenger etter å ha kjørt for fort onsdag kveld.

E6 NORDBYTUNNELEN: Klokken 20:22 onsdag kveld melder Politiet i Øst at en sjåfør har blitt stanset etter å ha kjørt for fort i Nordbytunnelen på E6, i nordgående retning. Ifølge politiet ble farten målt til 116 km/t. Det er ikke lov å kjøre fortere enn 90 km/t.

Et halvt år

Føreren hadde imidlertid allerede fem prikker på førerkortet, og må dermed regne med at det blir inndratt i seks måneder.

Klokken 20:46 melder Politiet i Øst at UP har hatt trafikkontroll i Skiveien på Oppegård. Der ble det skrevet ut syv forenklede forelegg for hastighetsovertredelser, samt en anmeldelse og førerkortbeslag. Den høyeste farten som ble målt i denne kontrollen, var 60 km/t i 40-sonen.

Som ØB har skrevet tidligere, økte bøtesatsene ved nyttår. Samtidig er det en lang rekke bilister som har blitt stanset for å kjøre for fort i løpet av uken.

Tirsdag ettermiddag ble syv førere bøtelagt for å ha kjørt for fort på E18 ved Brekke. I tillegg fikk én bot for mobilbruk og én fikk gebyr for ikke å ha brukt bilbelte. I samme kontroll var det to av førerne som mistet lappen; en på grunn av prikkbelastning for fart, og den andre for prikkbelasnting for mobilbruk.

Narkotika

Enda mer nedslående var resultatet i Sånerveien mellom Hølen og Hobøl tirsdag, som endte med 15 forenklede forelegg og tre som mistet lappen. Også to av disse hadde for mange prikker, mens den tredje mistet det kun på grunn av farten.

UP måtte også følge etter en fører som lå i 109 km/t i 60-sonen, og som ikke stoppet for politiet. Det viste seg at mannen i 20-årene kjørte uten førerkort, var i besittelse av narkotika, og trolig også var påvirket mens han kjørte.

– Vi fikk stoppet han nærmere Elvestad, på vei mot E18, sa UP-leder i Follo, Rune Dahl, som ikke la skjul på at han var lettet over at de fikk stanset sjåføren.

– Det var en god kandidat å få vekk fra veien.