MDG-Hansson nyter det gode liv i Kolbotnvannet

GRØNNE VERDIER: Rasmus Hansson og Ingrid Kalstad-Sjødalstrand er på padletur i en kano fra BUA. - Utlånsordninger som dette oppsummerer mange av de verdiene MDG står for, sier Hansson.

GRØNNE VERDIER: Rasmus Hansson og Ingrid Kalstad-Sjødalstrand er på padletur i en kano fra BUA. - Utlånsordninger som dette oppsummerer mange av de verdiene MDG står for, sier Hansson. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– All politikk burde handle om hva som er et godt liv. Å padle en BUA-kano på Kolbotnvannet en formiddag er et godt liv, sier Rasmus Hansson (MDG).

DEL

KOLBOTN: Sammen med Oppegård MDGs Ingrid Kalstad-Sjødalstrand, sjøsetter Rasmus Hansson en knallgrønn kano ut fra brygga ved Kolben. Hansson mener BUAs utlånsordning samler mange av de verdiene MDG står for: Livskvalitet, aktivitet og folkehelse, uten økt materielt forbruk. MDG ønsker å investere mer i ulike typer utlånsordninger.

– Profesjonalisering og utstyrsjag har avsporet idretten. Det enkle friluftsliv, derimot, er en helt gratis verdi. Ikke minst er utlånsordningen BUA et eksemplarisk integreringstiltak. En nydelig intro til de berømmelige norske verdiene. Kanskje kan det også åpne veien til en altoppslukende interesse for dem med et dårlig utgangspunkt. Utlånsordninger er dessuten et forbruksdempende tiltak mot kjøpegalskap, og de visker ut forskjeller mellom dem som har råd og dem som ikke har det ivrer Hansson.

Klampen i bånn

Vel vitende om at Kolbotnvannet er i dårlig forfatning, syns han det er vakkert å kunne padle i naturen midt i tettbebyggelsen.

– Idyllen kan bli enda bedre hvis vi lar være å møkke til vannet, sier han enkelt og er raskt over i de store perspektivene.

– Akkurat nå er vi på vei mot å ødelegge våre barns fremtid her på jorda, men vi har et valg. Stadig flere ser sammenhengen og syns at Norge skal ta et større ansvar. Mange ser nå at det vil være bra for Norge, i motsetning til dem som måtte mene at det er farlig for landet. Det er grovt uansvarlig av oss å fortsette oljeboring. Nå må vi si takk for følget til oljealderen og gå over til grønt næringsliv. Det er en mye sikrere måte å trygge velferden på, argumenterer han.

Han minner om at ni av ti arbeidsplasser ikke er i oljen, og at Norge er omgitt av velferdsstater som ikke har en dråpe olje.

– Vi skal rett også slett bli et vanlig nordisk land. Det gjør vi ved å slutte å lete etter mer olje og å sette klampen i bånn for å skape de nye næringene. Det klarer vi helt fint, mener han.

Hansson mener norsk politikk fullstendig har mistet kompasset.

– I stedet for å øke forbruket så vi må jobbe mer for at vi kan betale noen for å se til gamlemor på sykehjemmet, må vi utvikle en politikk som gir oss gode liv. Tid er noe vi liker enda bedre enn en ny mobil; tid, ro og naturopplevelser, å være sosiale og å oppleve natur i gode nærmiljø, insisterer Rasmus Hansson der han dupper i en grønn kano ved bryggekanten på Kolbotn.

Artikkeltags