Gå til sidens hovedinnhold

Raymond Johansen etter koronavaksinen: – Betyr enormt mye for Oslo

Raymond Johansen var klar i sin tale da den første koronavaksinen ble tatt på Ellingsrudhjemmet søndag. Nå har han ett fokus fremover.

Søndag formiddag ble historisk da beboer Svein Andersen (67) ved Ellingsrudhjemmet ble den første til å få koronavaksinen. Til stede digitalt satt statsminister Erna Solberg (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og byrådsleder for Oslo Raymond (Ap) Johansen å fulgte med.

– Kanskje ville ikke denne datoen komme tidligere, men veien dit ville blitt tyngre uten dere, sa Johansen og hyllet helsevesenet i Oslo.

Han takket alle som har stått i førstelinjen, og mener vaksinen markerer starten på slutten for veldig mange.

– Følelsen det gir meg, er uendelig god, sa Johansen.

– Betyr enormt mye for Oslo

Johansen er veldig glad for at vaksinen rulles ut i Oslo, og omtaler dagen som «en gledens dag».

– Det må være lov til å si det. Vi har hatt noen tøffe måneder bak oss og det var rørende å se den første vaksinen bli tatt. Det ga en følelse av at det er lys i enden av tunnelen, sier Johansen til Avisa Oslo.

Svein (67) fikk koronavaksinen først i Norge: – Det gikk helt fint

For Oslo betyr vaksinen alt, ifølge Johansen.

– Det betyr helt enormt mye. Oslo er et episenter og vi er hardt rammet. Vi har ledighetstall på over 35.000. Særlig næringslivet vårt er hardt rammet. Spesielt servering-, restaurant- og reiselivsbransjen, som er en stor del av Oslo, er de som er hardt rammet. Vi frykter massivt med konkurser utover januar og februar, men denne vaksinen gir oss et positivt glimt, sier Johansen.

Fortsatt høy smitte

Johansen understreker imidlertid at det fremdeles er høy smitte i Oslo, og at det er viktig å være forsiktig i tiden fremover. Han påpeker at det er viktig å holde smitten nede frem til flere er blitt vaksinert og smittetallene minker.

– I morgen er det opp igjen med å følge smittevernreglene. Dette er ikke over, og det tar sin tid. Vi har en krevende januar og februar foran oss, men med en vaksine finnes det en motivasjon og et positivt håp, sier han.

Hold deg oppdatert om koronaviruset

7. januar holder regjeringen en ny pressekonferanse om koronasituasjonen. Frem til da håper Johansen at smittetallene vil flate ut, men sier det er mange hensyn å ta før man eventuelt kan lette på tiltakene.

– Nå har det muterte viruset, som er mye mer smittsomt, allerede kommet til Sverige. Vi må rett og slett se an situasjonen. Vi er fortsatt ikke trygge, og er det noe vi har lært gjennom denne pandemien så er det at vi ikke skal ta ting for gitt, sier Johansen.

Fokus på arbeidsledigheten

Når regjeringen vil lette på smitteverntiltakene, er derfor vanskelig å si. Johansen håper imidlertid at man vil se en positiv endring i månedene som kommer.

– Dess raskere vi kommer oss til normalitet, dess flere kan komme ut av ledighetskøen. Det haster veldig, uttalte Johansen da den første vaksinen ble tatt, og mener at det er det som er i fokus ved siden av det helsemessige.

– Selv om det kanskje tar en stund før vi kan lette på tiltakene, kan vi i hvert fall glede oss over at vi beveger oss i riktig retning, sier Johansen til Avisa Oslo.

Ville teste danskebåt-passasjerer – fikk nei

Kommentarer til denne saken