Redd Barna-ambassadør Daniel (12) har samlet inn 12.000 kroner - til nå

SEMINAR: Daniel Rishaug Kjos (12), nr. 3 fra venstre foran, er Redd Barna-ambassadør. Onsdag hadde han med hele 7B inn til Redd Barna-seminaret på Kulturhuset i Oslo sentrum.

SEMINAR: Daniel Rishaug Kjos (12), nr. 3 fra venstre foran, er Redd Barna-ambassadør. Onsdag hadde han med hele 7B inn til Redd Barna-seminaret på Kulturhuset i Oslo sentrum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Altfor mange barn i verden har barndommen sin på vent.

DEL

SKI/OSLO: Da er det godt å ha Daniel Rishaug Kjos (12) fra Ski. Han er barne- og ungdomsambassadør for Redd Barna, og jobber for at barn i hele verden skal få det bedre.

Onsdag hadde han med seg medelevene i 7B ved Hebekk skole inn til Oslo på Redd Barnas barnerettighetsseminar 2017. Der handlet det om hvordan det er å ha barndommen sin på vent. Barn som har flyktet til Norge har ofte med seg tung bagasje, med vonde opplevelser fra krig og konflikt og fra selve flukten. Men de har også med seg masse ressurser, interesser, håp og ønsker for fremtiden.

Daniel Rishaug Kjos er også godt forberedt til SkiLøpet på lørdag. Han skal løpe 5 km til inntekt for Redd Barnas arbeid over hele verden.

Mangedobbelt

Målet hans var egentlig å samle inn 5.000 kroner; én krone pr. meter han løper.

Men allerede nå er han langt over det dobbelte. Han har fått så mange til å sponse seg, og har allerede løpt så mye, at han har fått inn over 12.000 kroner. Og det mange dager før selve løpet.

– Jeg oppfordrer flere barn i Ski til å gjøre som meg, løpe for Redd Barna og samle inn penger for hver kilometer dere løper. Jeg blir veldig glad for alle bidrag! hilser Daniel.

ENGASJERT: Daniel Rishaug Kjos (12) trives med å være Redd Barna-ambassadør.

ENGASJERT: Daniel Rishaug Kjos (12) trives med å være Redd Barna-ambassadør. Foto:

– Vi i Redd Barna synes det er fantastisk å se hva en gutt på 12 år kan få til, sier medierådgiver Kristin Sommerseth.

– Jeg hadde egentlig lyst til å lage et eget løp i Ski hvor alle pengene jeg fikk inn fra folk som meldte seg på, skulle gå til Redd Barna. Men så har vi jo allerede SkiLøpet i Ski, så jeg meldte meg heller på der, sier Daniel Rishaug Kjos.

Det er lov å sponse ham fortsatt

Han får stå på stand og fortelle om Redd Barna i tillegg til å delta i løpet – og oppfordrer enda flere til å sponse ham.

– Først hadde jeg mål om 5.000 kroner, så 7.000 og så 10.000. Nå har jeg nådd 12.000 «og litt» kroner på et par uker, litt sånn halvveis inne i sommerferien, sier Daniel Rishaug Kjos.

KONFERANSIER: Daniel Rishaug Kjos (til høyre) var en av konferansierene på scenen.

KONFERANSIER: Daniel Rishaug Kjos (til høyre) var en av konferansierene på scenen. Foto:

Han startet som Redd Barna-ambassadør for et års tid siden. Et av de første oppdragene var å møte Venstre-leder Trine Skei Grande på Stortinget.

– Det var veldig morsomt, sier Daniel.

– Er det noe spesielt som er ekstra morsomt med å være Redd Barna-ambassadør?

– Det er veldig gøy å ha den følelsen av at jeg faktisk har gjort noe for barn og unge i Norge og utlandet, sier Daniel Rishaug Kjos.

Vil bli hørt

Han var sentral som konferansier underveis på seminaret.

– Det heter jo Barns rettighetsseminar, og da er det gøy at barn har lagd det for første gang i Redd Barnas historie, så vidt jeg har hørt.

Vi har hjulpet til med Barnas valg, at barn skal kunne stemme i år og hvem de mener bør vinne valget. Hvordan verden ville sett ut hvis barn hadde bestemt. Forhåpentligvis påvirker det litt av de voksnes valg, sier Daniel, som er glad for alle sponsorene han har fått.

– Jeg har også blitt sponset av mamma og pappa for hver gang jeg har løpt før SkiLøpet for å trene. Jeg har spurt venner, familie og folk jeg ikke vet hvem er om de har lyst til å sponse meg. Jeg driver mye med turn, men har løpt en del for å trene ved siden av turn og håndball. Jeg tror ikke jeg hadde klart femkilometeren uten det ..., sier Daniel med et smil.

Artikkeltags