Brannvesenet i Oppegård reddet to andunger opp fra overvannskum - nå svømmer de lykkelig på Kolbotnvannet

NFB Oppegård kjører ut for å redde 5 små andunger som har havnet i en kloakk-kum på Kolbotn. FOTO: Tipse.no/Daniel D. Laabak

NFB Oppegård kjører ut for å redde 5 små andunger som har havnet i en kloakk-kum på Kolbotn. FOTO: Tipse.no/Daniel D. Laabak Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

KOLBOTN: Hverdagsdramaet startet ta to damer var ute og luftet hundene sine på kveldstur lørdag kveld. I Jordbærsletta oppdaget de fem andunger som hadde forvillet seg ned i en dyp kulvert ved Kolbotnvannet. Damene prøvde å få andungene opp ved hjelp av en snøskuffe uten å lykkes.

Da ringte de Alarmsentral Øst på nødnummeret. Hjelpen var ikke langt unna, for mannskapene fra Nordre Follo brannvesen IKS i Oppegård var på et annet, mindre oppdrag like i nærheten.

- Andungene ble veldig redde da vi kom for å prøve å få dem opp. De flakset rundt i vannet. Heldigvis klarte vi å fange opp to av dem ved hjeøp av håv, forteller Tom Sestøl, utrykningsleder ved Nordre Follo brannvesen IKS i Oppegård.

- Er håv fast utstyr på brannvesenets biler i Oppegård?

- Nei, det er ikke helt vanlig. Det var flaks at vi hadde en slik på stasjonen, så en av bilene kjørte opp for å hente den, forteller Sestøl.

Redningsaksjonen nede i kulverten mens vannet strømmet på, var ikke bare enkel.

- Det var fem andunger damene hadde sett, og vi fikk bare opp to av dem. Vi torde ikke tulle for mye nede i kulverten, for det var stor fart i vannet og det var et gitter som noen av fuglene havnet bak. Men vi fikk i alle fall opp to, trøster utrykningslederen seg med.

- Hva skjedde med de to andungene dere klarte å redde?

- De kvakket avgårde på Kolbotvannet og svømte bort til en større fugl som lå ikke langt unna. Det så ut som om de var lykkelige, sier Sestøl med et smil.

Kulverten er en del av ledningsnettet som fanger opp og fører bort overvann.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken